Răsturnare de situație în cazul „blocului morții”. Primele rezultate ale autopsiilor


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 12:44
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 11:53
Categorie: Stiri actuale
deratizare timisoara

Primele rezultate ale autopsiilor făcute copiilor şi mamei care au pierit după operaţiunea de dezinsecţie de la Timişoara arată că, deocamdată, nu au fost găsite urme din „substanța morții” în trupurile victimelor.

Asta au notat medicii legişti în documentele trimise procurorilor în cazul copiilor şi mamei unuia dintre ei care au pierit în Blocul Morţii de la Timişoara, după o operaţiune de dezinsecţie şi deratizare, potrivit OpiniaTimișoarei.

Pentru că a fost găsită în apartamente substanţa folosită de firma de deratizare, Delicia Gastoxin, extrem de periculoasă, şi există suspiciunea că cei trei ar fi murit din cauza ei, se va proceda la un examen toxicologic, care e unul de durată.

De altfel, la Institutul Medico-Legal Timişoara au fost făcute autopsiile în cazul celor doi copii, unul de 10 zile şi celălalt de 3 ani, şi a mamei acestuia din urmă, de 29 de ani.

În prima etapă a analizelor uzuale, făcute la IML, nu au fost depistate urme ale teribilei substanţe. Asta pentru că ceea ce au inhalat copiii şi femeia, PH3, un gaz eliminat de fosfină, dacă e în cantitate mică, nu rămâne în corp.

Medicii legişti au luat însă probe pentru examenul histopatologic, ţesuturi, sânge şi organe. Acestea vor fi supuse analizelor toxicologice, care durează aproximativ o lună, şi care vor putea releva prezenţa unor elemente care să arate că cei trei au murit din cauza intoxicării, mai ales că substanţa folosită la dezinsecţie şi deratizare e mortală chiar şi în cantitate foarte mică.

Aşadar, analizele vor continua la IML Timişoara cu a doua etapă, explică specialiştii, printr-o procedură de eliminare.

„Analizele chimice pe probele efectuate de la cele 3 persoane decedate sunt negative. E o etapă şi vom continua prin eliminare. Ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa, în această etapă preliminară. Cu alte cuvinte probele directe sunt negative. Dar, pentru fosfatul de aluminiu, nu se obţine efectiv prin analiza directă, ci prin eliminare”, explică medicul legist Alexandra Enache, şef IML Timişoara.

Sursa: Opinia Timisoarei

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37