COD PORTOCALIU in Galati. Judetul este paralizat, cinci localitati sunt izolate, iar drumurile nationale sunt inchise

Dată publicare: 26-01-2014 19:34
Dată actualizare: 29-01-2014 06:52


Si judetul Galati este paralizat. Cinci localitati sunt izolate, cinci drumuri nationale care fac legatura cu judetele in care a fost decretat codul rosu sunt inchise, iar bacul traverseaza Dunarea doar in cazuri extraordinare.

Medicii au incercat inutil sa ajunga cu o ambulanta la femeia insarcinata. Nici macar cu utilajele de deszapezire in avangarda salvarea nu a putut inainta, asa ca a fost trimis un snowmobil. Distanta de 8 kilometri dintre localitatile Targu Bujor si Varlezi parea uriasa.

"In e stare e femeia?
- Buna
- Cum a fost drumul?
- Foarte greu, sunt numai suluri, dar e vola inainte"

Gravida a fost dusa la Spitalul de Urgenta din Galati, starea ei este buna iar medicii spun ca urmeaza sa nasca. In urma ei:

"Soferii de pe doua utilaje se lupta de dimineata sa deszapezeasca un drum de 8 kilometri dintre Targu Bujor si Varlezi. Mai au aproximativ 2 kilometri pana la Varlezi, insa nu sunt siguri ca vor reusi sa ii deblocheze pana la sfarsitul zilei", a transmis corespondentul Stirilor ProTV Marius Grama.

Duminica seara, autoritatile din Galati au decis sa opreasca traficul auto pe toate drumurile nationale care fac legatura cu judetele in care a fost decretat cod rosu. Este vorba despre DN24 si DN25, spre Vrancea, si DN2B si DN22B, spre Braila.

Si drumul National 24D Galati-Varlezi, inchis inca de ieri, ramane impracticabil. Comitetul pentru situatii de urgenta a stabilit ca maine toate scolile si gradinitele din judet vor fi inchise, urmand ca situatia sa fie reanalizata pentru ziua de marti.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO