COD PORTOCALIU in Ilfov, cu troiene de pana la 2 metri inaltime. Doar 5 drumuri judetene au ramas blocate

×
Codul embed a fost copiat

Sambata a fost inchis si drumul care face legatura intre Tunari si Balotesti, in Nordul Bucurestiului, din cauza viscolului puternic.

Echipajele de politie au blocat deja zona respectiva si nu lasa pe nimeni sa treaca. Andreea Marinescu, corespondentul ProTV, se afla acolo si prezinta detaliat situatia.

UPDATE 20:05 In continuare viscoleste zapada in Ilfov, rafalele de vant atingand si 80 de km/h. Doar 5 drumuri judetene mai sunt blocate in acest moment, insa sunt zone unde troienele ating si 2 metri inaltime. Cateva zeci de masini au fost blocate, cea mai lunga durata de timp pana s-a ajuns la o masina inzapezita a fost de 6 ore. Nu mai exista niciun autoturism blocat in acest moment in Ilfov.

UPDATE 18:52 Intre Tunari si Otopeni, doua masini au fost scoase recent. Vantul bate extrem de puternic, iar primarul a declarat pentru reporterul Stirilor ProTV, Andreea Marinescu, faptul ca "oamenii sunt inconstienti", din cauza ca "nu realizeaza cat de periculos este sa te aventurezi cu masina" in aceste momente.

UPDATE 18:00 La 16:30, un cetatean a anuntat la 112 ca e blocat alaturi de alte 7 masini intre Tunari si Balotesti. E o distanta de 6km cuprinsa intre doua zone de camp. Vantul bate foarte tare si viscoleste zapada. Sunt zone in care zapada a fost troienita si atinge si 2 metri inaltime.

Citește și
zapada croatia
COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Drumul este cat de cat accesibil, insa doar pentru autoritati. Dinspre Balotesti spre Dimieni este foarte greu de ajuns. Nu se vede nici macar la 3 metri. Oamenii merg inaintea masinilor pentru a le arata daca drumul e drept sau urmeaza o curba.

DRUMUL TUNARI - BALOTESTI A FOST INCHIS

"Situatia este destul de grava, mai ales cand exista rafale atat de puternice de vant. A fost un moment in urma cu cateva minute in care abia puteam sa stam in picioare, atat de tare batea vantul. Intre Tunari si Balotesti drumul este inchis. Chiar in aceste momente, viceprimarul incearca sa bage un buldozer care incearca sa ajunga la masinile care sunt blocate. Vantul bate cu putere si inaintam cu greutate. Sunt doua masini blocate undeva in apropiere, iar utilajul incearca sa le scoata."

"Trebuie sa stam cu spatele la vant, pentru ca altfel nu avem nicio sansa sa putem deschide gura. Sunt doi oameni care au ramas in masinile respective, au preferat sa stea in autoturisme, pentru ca autoritatile sa ajunga la ei. In zona Balotesti - Tunari, vantul bate cu 70-80 de kilometri pe ora, un vant care te darama."

"Viceprimarul spunea ca mai sus este si mai rau de atat. E o portiune de drum, iesirea din Tunari, care leaga zona de Balotesti, undeva in spatele aeroportului. Sunt destul de putine case in zona, dar oamenii nu ies afara. Pe aceasta vreme e bine sa stai cat de mult poti si sa eviti sa iesi, mai ales cu masina."

Andreea Marinescu a reusit sa stea de vorba cu unul dintre oamenii ramasi cu masina in zapada.

- De cat timp sunteti aici?
- De 4 ore.
- Cum de ati ajuns cu masina aici?
- Pana aici a fost bine, numai aici este foarte rau, pentru ca nu au dat deloc zapada. Singurul loc in care m-am blocat aici a fost.

cod portocaliu ilfov

EVITATI SI SOSEAUA DE CENTURA A CAPITALEI

Este vijelie puternica in Ilfov, unde un stalp de comunicatii a fost doborat de vant. Este vorba despre soseaua de centura pe care nu trebuie sa va aventurati.

Doua drumuri au fost inchise, multe gospodarii sunt deja fara curent electric, iar vantul face ca vizibilitatea sa fie foarte redusa.

Intre Afumati si Pantelimon, o zona expusa codului portocaliu de vreme rea, se afla corespondentul ProTV, Andreea Brasovean.

"Este incredibil cu cata forta vantul sufla zapada de pe camp si o aduce pe sosea si de acolo mai departe. In aceste conditii, abia ma puteti vedea pe mine, va dati seama cat de greu este pentru soferi sa vada ceva pe sosea. In urma cu 20 de minute a avut loc si un incident. Un sofer a vrut sa traga pe dreapta ca sa isi curete parbrizul, dar a intrat in sant. L-au ajutat colegii mei sa iasa de acolo, el a spus ca voia sa curete parbrizul pentru ca stergatoarele nu mai faceau fata valului mare de zapada. Este nebunie aici pe soseaua de centura, ma aflu pe soseaua de centura intre Afumati si Pantelimon si temperatura este foarte scazuta."

cod portocaliu ilfov

"Am incercat sa intram pe autostrada A3, care face legatura intre Bucuresti si Ploiesti, dar acolo un utilaj de deszapezire interzice accesul pentru ca, spun drumarii, vantul bate cu o viteza foarte mare si aduce zapada pe autostrada, asa cum se intampla si aici si nu se vede aproape nimic. A avut un loc si un accident acolo, in care au fost implicate 4 autoturisme. Sunt probleme si pe alte drumuri. Alte drumuri blocate sunt intre Stefanesti si Dascalu, dar si drumul Lipia si Nuci."

"Exista si cateva localitati unde nu s-a rezolvat problema curentului electric: Balotesti, Bragadiru, Buftea, Afumati, Copaceni. Sunt sute de case afectate, nu au curent electric, dar nici caldura, pentru ca multe dintre ele sunt legate la centrale termice."

 

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani

Viscolul si ninsorile vor lovi de vineri noapte in mare parte din tara si trebuie sa fim pregatiti si pentru un eventual cod rosu. 16 judete de vineri seara de la ora 19:00 sub cod galben, iar alte 10, plus Capitala, sub cod portocaliu.

COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia
COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia

MAE a transmis, vineri, o serie de atentionari de calatorie pentru Ungaria, Croatia si Slovenia, informandu-i pe cei care doresc sa se deplaseze in aceste tari asupra faptului ca au fost emise avertismente meteorologice care prevad ninsori abundente.

COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri.
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri. "Calmul dinaintea furtunii" in zonele care au fost ingropate sub zapada

ANM a emis o avertizare de vant puternic, valabila pentru intervalul miercuri dimineata-joi la pranz, si cod galben pentru zona Olteniei, precum si cod portocaliu pentru judetele din sud-est care s-au mai aflat sub aceasta atentionare.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.