CNAS: Sefii caselor judetene de sanatate, revocati din functii in urma actualizarii indicatorilor de performanta
Contractele de management ale presedintilor-directori generali ai caselor judetene de asigurari de sanatate au incetat in data de 30 septembrie in urma actualizarii indicatorilor de performanta, a anuntat CNAS.
Potrivit unui comunicat de presa al CNAS remis joi Agerpres, pana la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi au fost numiti presedinti-directori generali interimari, persoane care indeplinesc conditiile necesare.
Modificarea in proportie de peste 50% a indicatorilor de performanta generali si specifici si cerintele specifice postului de presedinte-director general s-a realizat tinand cont de actualele obiective ale sistemului de asigurari sociale de sanatate, precizeaza sursa citata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Am considerat necesara aceasta redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanta erau perimati. Presedintii-directori generali revocati din functie au posibilitatea sa participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei functii in concordanta cu noii indicatori", a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, potrivit comunicatului de presa.
Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precadere tinand cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate, informeaza sursa citata.
CNAS precizeaza ca introducerea cardului national de sanatate da o noua dimensiune a activitatii caselor de asigurari de sanatate din punct de vedere al monitorizarii, evaluarii, validarii si decontarii serviciilor medicale.
"Imbunatatirea colaborarii cu furnizorii de servicii medicale in interesul asiguratilor este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurari de sanatate. Cresterea responsabilitatii si a transparentei in utilizarea eficienta a fondurilor din sistem este o alta prioritate transpusa in actualii indicatori de performanta. Cresterea disciplinei contractuale si financiare. Responsabilizarea presedintilor-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sanatate, prin operationalizarea si cuantificarea mai clara si mai obiectiva a rezultatelor activitatii lor. Astfel, numarul de indicatori de performanta a crescut de la 65 la 111", a explicat CNAS.