Baiatul care fost aproape de inec la un strand din Arad este in coma. Ce spun angajatii complexului acvatic

Ultima actualizare: 09-06-2017 00:10

Accident socant la un ştrand din Arad. Un copil de sapte ani a ajuns in stare extrem de grava la spital, dupa ce a ramas sub apa in bazin. Baiatul s-ar fi dat pe toboganul acvatic si se pare ca inainte sa ajunga in piscina cineva l-a lovit din spate.

A zacut asa, in apa, pe fundul bazinului, fara ca martorii sa-si dea seama ce s-a intamplat. Cand a fost scos, era deja in stop cardio-respirator. A fost resuscitat si acum este la spital in coma.

Bazinul era plin in momentul in care baietelul s-a accidentat. Unii martori sustin ca el s-ar fi dat pe toboganul acvatic si, dupa ce a intrat in apa, nu a mai iesit la suprafata. Initial, cei din jur au crezut ca se joaca.

Salvamar: "Nu-ti dai seama daca se scufunda sau se ineaca. Probabil s-a dat cineva repede dupa el pe tobogan si l-a lovit din spate si a ramas sub apa inconstient. Niste baieti l-au dus pana la margine si de la margine l-a scos colegul salvamar, au inceput sa-l resusciteze, a venit si doamna de la prim ajutor."

Salvamar: "Deci nu prezenta semne de inec. Daca s-ar fi inecat pur si simplu se zbatea. Era o chestie vizibila. Nici cei care erau in preajma lui nu si-au dat seama ca, copilul a patit ceva. Era greu sa-ti dai seama ce se intampla pentru ca el plutea sub apa."

Martor: "L-a gasit un prieten de-al meu si l-a scos afara si a inceput sa-i faca resuscitarea."

Baiatul, aflat in stop cardio-respirator, a fost resuscitat si transportat de urgenta la spital. Acum se afla la terapie intensiva in coma de gradul trei. Mama copilului a suferit un atac de panica si a avut si ea nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit regulamentului, un supraveghetor ar fi trebuit sa se afle in permanenta pe platforma toboganului de unde se lanseaza cei care sar in apa. Angajatul strandului permite accesul pe rampa de lansare abia dupa ce persoana de dinainte se afla la o distanta sigura. Nu se stie, deocamdata, ce s-a intamplat acolo si daca baietelul ar fi fost lovit cu putere, din spate, de altcineva. Pe de alta parte, conducerea strandului sustine ca distanta la care ar fi fost gasit copilul este prea departe de tobogan semn ca el putea sa intre in apa prin alta parte.

Petre Toma, sef serviciu administratie strand: "Avem in fiecare zi un om care sta sus pe tobogan si avem si jos la urcare pe scari un angajat care nu permite accesul la foarte multe persoane pe scari pentru a nu interveni evenimente. Copilul era la foarte mare distanta de tobogan. Evenimentul nu s-a intamplat nici pe tobogan, nici in jurul toboganului. A fost poate nesupravegheat, nu stiu, dar a cazut in apa, a sarit in apa, nu stia sa inoate."

Pana in acest moment, politia nu a deschis o ancheta pentru a stabili daca este vorba despre un incident nefericit sau o neglijenta a angajatilor strandului ori a parintilor copilului. In plus, cercetarile ar trebui sa clarifice si daca baietelul era sau nu pe tobogan.

Au fost clipe de cumpana si in Eforie, in zona Portului Belona. Cinci tineri care au ignorat avertismentele salvamarilor au fost trasi de curent in larg si au fost cat pe ce sa se inece. In timp ce cativa salvamari au plecat spre ei de pe plaja, din port a fost trimisa o ambarcatiune. Din fericire, toti au scapat cu viata. Salvamarii le atrag atentia tuturor celor care se afla in aceasta perioada la mare sa nu se avante in larg. Sunt curenti puternici, iar apa marii nu are mai mult de 19 grade si oricand inotatorii, chiar si cei experimentati, pot intra in hipotermie.

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO