Client: "Miroase urat, a cocina, a caine mort". Descoperire revoltatoare a inspectorilor in halele de carne din Bucuresti

Ultimul update: Miercuri 21 Decembrie 2016 01:01
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2016 17:36
Categorie: Actualitate

Cu gandul ca trebuie sa aiba masa plina de Sarbatori, unii nu se mai uita cu atentie la ce cumpara, iar unii comercianti incearca sa-i pacaleasca.

Dar orice nas isi are nasul. Inspectorii sanitar-veterinari si cei de la Protectia Consumatorului au verificat doua hale de carne din sectorul 4 al Capitalei si i-au amendat cu peste 100.000 de lei pe vanzatorii care nu respectau legea.

Aveau carnati fara termen de valabilitate si carne tinuta pe jos. Autoritatile anunta ca aceste controale se vor inmulti pana la Craciun.

Amabilitatea unei vanzatoare din Piata Progresul din Capitala a disparut brusc, atunci cand inspectorii au vrut sa stie cand expira carnatii pe care-i vindea sau ce contin.

Daniela Ene, comisar la Protectia Consumatorului: "Nu stim cand au fost facuti, ce termene de valabilitate au, ce ingrediente s-au folosit. In plus, modul de expunere al acestor mate, pentru care producatorul recomanda loc racoros, aici nu este loc racoros..."

Reporter: Unde sunt produsi carnatii acestia?
Comerciant: Aici...
Reporter: Aveti voie?
Comerciant: Nu pot sa dau detalii

Inspectorii veniti in control au aflat ca obiectul de activitate al societatii este doar pentru macelarie, nu si pentru preparare.

Toti carnatii despre care puteau sa puna in pericol sanatatea oamenilor au fost opriti de la comercializare, iar vanzatorii, amendati.

In aceeasi hala, dar la vecini, maruntaiele de porc erau tinute pe jos.

Client: Doamna a zis ca era carne pe jos, dar daca am facut comanda, am luat-o. O fi buna, o fi proasta, o iau! Ma duc acasa cu ea
Vanzatoare: Era vorba de niste cutii cu mate care n-au avut eticheta.

Ioana Lupulescu, Direcţia de Inspecţie si Control Sector 4: "Niste organe erau puse pe jos la dezghetat, ceea ce nu au voie. In primul rand, nu trebuia decongelate si revandute. Se pot imbolvavii oamenii, in primul rand..."

Clienta: "Am luat si era veche, mirosea urat... Profita de noi. Eu am aruncat-o, sa ma imbolnavesc?"

Clienta: "Se baga carne de la porci necastrati... eu am luat!!! Are gust de Fier."

Client: Miroase urat
Reporter: A ce miroase?
Client: Urat, a cocina. A caine mort

Chiar si cu riscuri, sute de oameni si-au facut, totusi, aprovizionarea cu carne din aceste hale.

Reporter: Cate kilograme de carne vindeti pe zi?
Comercianta: Nici nu stiu... Enorm de mult..."

Ca sa nu va stricati sarbatorile, inspectorii ANSVSA si cei de la Protectia Consumatorului va recomanda sa verificati cu atentie carnea.

Peste 20 de tone de carne stricata provenita din Spania, descoperite intr-un depozit frigorific din Capitala
Peste 20 de tone de carne stricata provenita din Spania, descoperite intr-un depozit frigorific din Capitala
VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump, Kim Jong Un
Al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong-Un, anunțat oficial de Casa Albă
O adolescentă din Oradea amenința că se aruncă de la etaj: ”Sunt sechestrată”
Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani din Vrancea au spart şcoala. Ce au furat
Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor
Un clujean supărat pe păcănele a făcut dezastru cu ciocanul într-o sală de jocuri
Ministrul Bădălău spune că trenează ancheta privind spargerea locuinţei sale
Prinţul Philip
Declarația prințului Philip după accident. Britanicii spun că nu ar trebui să mai conducă
Reacția conducerii școlii din Craiova după scenele revoltătoare filmate
Doar opt zile a fost deschisă anul acesta pârtia Cocoș. Cât a încasat primăria
A început vânătoarea de la Balc. Mașinile miliardarilor invitați, dezinfectate la intrare
România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18
Bărbatul care a agresat un bărbat de 75 de ani, în scara unui bloc, a fost prins