Client: "Miroase urat, a cocina, a caine mort". Descoperire revoltatoare a inspectorilor in halele de carne din Bucuresti
Cu gandul ca trebuie sa aiba masa plina de Sarbatori, unii nu se mai uita cu atentie la ce cumpara, iar unii comercianti incearca sa-i pacaleasca.
Dar orice nas isi are nasul. Inspectorii sanitar-veterinari si cei de la Protectia Consumatorului au verificat doua hale de carne din sectorul 4 al Capitalei si i-au amendat cu peste 100.000 de lei pe vanzatorii care nu respectau legea.
Aveau carnati fara termen de valabilitate si carne tinuta pe jos. Autoritatile anunta ca aceste controale se vor inmulti pana la Craciun.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Amabilitatea unei vanzatoare din Piata Progresul din Capitala a disparut brusc, atunci cand inspectorii au vrut sa stie cand expira carnatii pe care-i vindea sau ce contin.
Daniela Ene, comisar la Protectia Consumatorului: "Nu stim cand au fost facuti, ce termene de valabilitate au, ce ingrediente s-au folosit. In plus, modul de expunere al acestor mate, pentru care producatorul recomanda loc racoros, aici nu este loc racoros..."
Reporter: Unde sunt produsi carnatii acestia?
Comerciant: Aici...
Reporter: Aveti voie?
Comerciant: Nu pot sa dau detalii
Inspectorii veniti in control au aflat ca obiectul de activitate al societatii este doar pentru macelarie, nu si pentru preparare.
Toti carnatii despre care puteau sa puna in pericol sanatatea oamenilor au fost opriti de la comercializare, iar vanzatorii, amendati.
In aceeasi hala, dar la vecini, maruntaiele de porc erau tinute pe jos.
Client: Doamna a zis ca era carne pe jos, dar daca am facut comanda, am luat-o. O fi buna, o fi proasta, o iau! Ma duc acasa cu ea
Vanzatoare: Era vorba de niste cutii cu mate care n-au avut eticheta.
Ioana Lupulescu, Direcţia de Inspecţie si Control Sector 4: "Niste organe erau puse pe jos la dezghetat, ceea ce nu au voie. In primul rand, nu trebuia decongelate si revandute. Se pot imbolvavii oamenii, in primul rand..."
Clienta: "Am luat si era veche, mirosea urat... Profita de noi. Eu am aruncat-o, sa ma imbolnavesc?"
Clienta: "Se baga carne de la porci necastrati... eu am luat!!! Are gust de Fier."
Client: Miroase urat
Reporter: A ce miroase?
Client: Urat, a cocina. A caine mort
Chiar si cu riscuri, sute de oameni si-au facut, totusi, aprovizionarea cu carne din aceste hale.
Reporter: Cate kilograme de carne vindeti pe zi?
Comercianta: Nici nu stiu... Enorm de mult..."
Ca sa nu va stricati sarbatorile, inspectorii ANSVSA si cei de la Protectia Consumatorului va recomanda sa verificati cu atentie carnea.