Clătitele cu rubarbă și dulceață de liliac, vedetele festivalului de la Prejmer. Clientă: „Eram curioasă”
Și la munte oamenii au avut o zi reușită. Cei din zona Brașovului au plecat, dimineață, spre spațiile amenajate pentru grătare, să fie siguri că prind loc.
Alții s-au răsfățat cu clătite proaspete de la festival, în timp ce satele săsești din Sibiu au deschis sezonul turistic de primăvară.
Spațiile special amenajate pentru grătar au fost pline în jurul Brașovului: „Da, în zona asta da, pentru că se aglomerează de la 8:00, e o zonă foarte căutată".
„Mâncăm, un pic de băut, facem un grătar. Cu ceafă, mici, un pic de bere, o țuică"
„Cu prietenii și cu familia” spuneau oamenii.
Alții au făcut o plimbare la festivalul clătitelor din Prejmer. Unii au preferat clătitele de post.
Comerciant: „Sunt făcute cu lapte de soia, sunt făcute cu apă minerală". Cele cu rubarbă, cele cu afine au mers foarte bine".
Femeie: „Am luat clătite cu dulceață de liliac, de care nu am mâncat până acum și eram curioasă".
„Cu zmeură și cu piersici", spune altcineva.
Comerciant: „Sunt cu suc de roșii, cu suc de sfeclă roșie, sunt cu varză și cârnat, cu brânză și mărar".
Pentru o clătită, oamenii plătesc în jur de 10 lei. Nu lipsesc însă nici tarabele cu mâncăruri tradiționale.
Bucătar: „Aici în ceaun avem ciorbă de fasole cu ciolan afumat"
Odată cu vremea bună, s-a deschis şi sezonul turistic și în satele săsești din Transilvania. În localitatea Alma Vii, gospodinele i-au așteptat pe oaspeți cu un prânz gustos.
Bucătăreasă: „O ciorbă de năut, chifteluțe cu dovlecei pentru vegetarieni, un sos de roșii cum făcea bunica mea, cu chiftele de vită și un piure de cartofi."
Turist: „Străbunica mea e din aceste locuri, casa e aici în sat, pentru noi e foarte important că am ajuns aici"
Cei ce vor să stea mai multe zile în aceste locuri se pot caza şi în case săsești renovate. Prețurile încep de la 125 de lei pentru o noapte și pot ajunge până la 400 de lei, cu mic dejun inclus.