Târgurile tradiționale, locul de unde tot mai mulți români se aprovizionează pentru iarnă


Ultimul update: Duminica 17 Noiembrie 2019 20:35
Data publicarii: Duminica 17 Noiembrie 2019 17:56
Categorie: Stiri actuale

De la zacuscă până la plăcinte cu brânză ori clătite cu dovleac, toate i-au îmbiat pe oameni să își facă astăzi mici provizii după ce au vizitat un târg cu produse tradiționale de sezon.

 

Soții Paraschiv și-au așteptat clienții cu mere, pere și gutui culese din livada lor de la Voinești. În trei zile au vândut peste o mie de litri de suc și două tone de fructe.

„Sucul de mere îl facem aici, e proaspăt, facem în față clientului că să vadă că e fără aditivi, zahăr, conservant. E măr tocat și stors, tocat la acell aparat din spate și aici pe presă din care iese licoarea magică. e o combinație de ionatan, golden și puțînă gutuie că să îi dea o aromă plăcută”, spune vânzătorul.

În schimb Gabriela din Botoșani a pregătit câteva sute de plăcinte. Le-a vândut cu 7 lei bucată.

„Am pregătit plăcinte cu măr și am pregătit și pentru cei care nu postesc cu brânză dulce, stafide, brânză sărată și mărar. Mai avem alivenci care conțin ouă, lapte, smântână, este o rețeta foarte veche”, spune Gabriela.

Târgul a fost un prilej numai bun pentru mici provizii.

„Zacuscă, mergem să mai luăm ceva dulce, ce vrea soția, un grătărel. 50 lei am dat pe zacuscă. 10 lei borcanu. E ok, că acasă muncă, muncă. Acasă doar le gustăm", spune un cumpărător.

O vânzătoare din Neamț a punctat cu remedii naturale pentru sezonul rece.

„Mierea, un produs natural, sirop de cătină pentru imunitate, făcut în casă cu miere, polen. Avem și fagure”, spune o vânzătoare.

Dintr-un astfel de loc nu au lipsit preparatele din carne, care au sfârâit pe grătare doar pentru cei care nu țin post.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

VIDEO PROTVPLUS.RO