Cine sunt asistații social care au enervat la culme o poștăriță. ”Mă doare inima când muncesc”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
asiatati social
Adevarul

O femeie din comuna dâmbovițeană Conțești, care ocupă funcția de factor poștal și consilier local PSD, la primul mandat, a avut o reacție furibundă în mediul online, după ce asistații social o sunau încontinuu pentru a-și primi banii.

Într-o postare live pe o rețea de socializare, femeia a ținut să-i pună la punct pe cei care vor bani, fără muncă și o sună insistent pentru a-și primi banii, deși afara zăpada era extrem de mare, o temperatură de -8 grade, iar ea nu putea să ajungă la toate adresele din această cauza.

Nu mai sunați în disperare! Ajutoarele sociale, pentru puturoși, nu e (n.r. sunt). Ieșiți afară la zăpada că nu se poate circula. Vă aduc plicuri de azi dimineață și sunați în disperare după ajutorul social. Nu se dă! Vineri, luni. Nu mai sunați că m-ați disperat. Ieșiți și faceți pârtie la porți că nu pot să vă pun plicurile”, a spus Ioana Cristea.

Într-o încercare de a descoperi cine sunt beneficiarii ajutoarelor sociale din această comună, jurnaliștii publicației Adevărul i-au găsit pe bărbaţii care primesc sprijin de la stat la birtul din sat.

"Ne descurcăm greu fără bani. Au întârziat banii. Nu ne-au dat nimic. Mie mi-au tăiat ajutorul de câteva ori. Nu ştiu de ce, că de muncit am muncit", spune un asistat.

De cealaltă parte, femeile asistate se vaită că le doare inima dacă muncesc.

"Am sunat să întreb de ce au întârziat ajutoarele. Am rămas fără bani, că am luat mâncare la copii. Nu am avut loc de muncă niciodată. Muncim la primărie pentru ajutor. E bun socialul ăsta. Pe mine mă doare inima când muncesc. Îmi vine ameţeală, îmi vine să vomit", spune o asistată social.

asiatati social

Recent, la Târgoviște, primarul municipiului declara că sute de persoane care primesc ajutor social nu muncesc pentru că au documente medicale în care sunt diagnosticate cu depresie și anxietate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO