Bărbatul din Galați care şi-a ucis fosta iubită cu mai multe lovituri de cuţit, arestat preventiv

victima

Bărbatul din comuna gălăţeană Pechea, care şi-a ucis, joi, pe stradă, fosta iubită, cu mai multe lovituri de cuţit, într-o criză de gelozie, a fost arestat preventiv vineri, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Magistraţii Tribunalul Galaţi au admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor a lui Vasile Petcu, de 42 ani, din comuna Pechea, care a recunoscut în faţa anchetatorilor că şi-a ucis fosta iubită, Violeta Mirică, de 33 ani, cu mai multe lovituri de cuţit.

Bărbatul s-a întâlnit cu femeia pe o stradă din comuna Pechea. La un moment dat, el a scos un cuţit şi ar fi înjunghiat-o de 17 ori în zona gâtului şi a feţei, într-o criză de gelozie, pentru că aceasta l-a părăsit şi s-a întors la soţul ei cu care are doi copii, de 16 şi 17 ani.

"Încerca să se împace cu ea, avuseseră o relaţie extraconjugală, dar ea nu voia să se împace şi au avut mai multe discuţii de-a lungul timpului. Deoarece cunoştea programul de lucru al victimei, s-a înarmat cu un cuţit, a urmărit-o pe DJ 255, iar în dreptul unor imobile, a suprins-o pe victimă, cel mai probabil pe fondul unor discuţii contradictorii, şi i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuţit în zona gâtului, producându-se o hemoragie externă masivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Oana Hâncu.

Victima a făcut de-a lungul timpului mai multe plângeri la poliţie pe numele bărbatului cu care avusese o relaţie extraconjungală.

"În decembrie 2016, la Postul de Poliţie de la Pechea a fost înregistrată o plângere a victimei cu privire la faptul că fostul ei concubin, un bărbat de 42 de ani, ar fi urmărit-o de mai multe ori în timp ce se deplasa pe drumul dintre domiciliu şi locul de muncă, fără însă să-i adreseze niciun cuvânt. Ca urmare a sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de hărţuire şi în primă fază a fost dispusă începerea urmării penale in rem. În urma cercetărilor, în luna martie 2017, în dosar a fost dispusă continuarea urmării penale faţă de suspect, deoarece au existat probe care să conducă la continuarea urmăririi penale faţă de el.

A mai fost o sesizare a femeii în luna aprilie 2016 cu privire la faptul că fostul concubin i-a adresat injurii şi cu această ocazie poliţiştii i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională pentru adresare de injurii în public. Ultima dată pe 2 februarie 2018, femeia a sesizat din nou organele de poliţie cu privire la faptul că în ziua respectivă, fostul ei iubit, aflându-se pe drumul comunal s-a îndreptat cu bicicleta spre ea, dar atât, nu că a jignit-o sau ameninţat-o, pur şi simplu că se ţinea după ea, o urmărea, bărbatul fiind sancţionat contravenţional", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin

Citește și...
Pedeapsa primită de doi tineri care au violat și ucis în bătaie o femeie din Alba
Pedeapsa primită de doi tineri care au violat și ucis în bătaie o femeie din Alba

Cei doi tineri care în urmă cu un an au omorât în bătaie o femeie de 53 de ani din judeţul Alba, au fost acum condamnaţi definitiv: vor sta la închisoare câte 22 de ani.

Recomandări
Alertă în Spania, după o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Cel puțin un angajat a fost rănit
Alertă în Spania, după o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Cel puțin un angajat a fost rănit

Un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor, miercuri, de o explozie survenită în sediul misiunii în timp ce manipula o scrisoare, a informat o sursă din cadrul poliţiei, transmite Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei
Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei

Comisia Europeană a propus miercuri confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, explorând opţiuni legale cu partenerii UE pentru a compensa Kievul pentru pagubele aduse ţării, scrie Reuters.

Stoltenberg: Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia
Stoltenberg: Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia

Ucraina a făcut progrese semnificative în faţa invaziei ruse, dar nu trebuie să subestimăm Rusia, a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie Agerpres.