Cine este românul care îl va înlocui pe Tibi Ușeriu la cel mai greu maraton din lume


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 21:54
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 20:43
Categorie: Stiri actuale

Avram Iancu i-a startul miercuri la ultramaratonul Arctic Ultra 6633. Este a doua încercare a românului, care, anul trecut, s-a oprit după doar 68 de kilometri.

Atunci a acuzat o accidentare la gambă, dar acum este decis să ajungă la finish. Tibi Uşeriu este românul care a câştigat de trei ori cel mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra.

Avram Iancu a plecat vineri dimineaţa din Bucureşti, cu destinaţia Whitehorse, Canada. Acolo este cartierul general al concurenţilor de la Arctic Ultra 6633. Cu 24 de ore înainte de start, sportivul născut la Petroşani şi-a verificat tot echipamentul.

Înainte de a pleca în cea mai grea cursă din lume, Avram Iancu a făcut antrenamente încă din ziua în care a ajuns în Canada.

15 concurenţi s-au înscris anul acesta în cursa de 618 km considerată cea mai grea de pe planetă mai ales că se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. Organizatorii le-au atras atenţia că în orice moment pot suferi degerături şi că trebuie să respecte reguli clare pe perioada maratonului.

Martin Like, organizatorul cursei: "Vă rog să mergeţi pe partea stângă a drumului! Aceasta este chiar o regulă strictă! Știu că uneori când nu vezi maşini ore în şir, când ninge, nu prea ştii pe unde se mai afla partea stângă a drumului, dar vă rog să daţi dovadă de respect şi atunci când auzit vreo maşină să vă retrageţi în partea stângă. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să mergeţi pe mijlocul drumului."

Avram Iancu are de 41 de ani şi este bibliotecar în Petroşani, judeţul Hunedoara. El a reuşit să traverseze înotând Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Avram Iancu s-a retras de la maratonul arctic după 68 de kilometri, suferind o accidentare la picior. Bistriţeanul Tibi Uşeriu este românul care a reuşit să câştige de trei ori Arctic Ultra.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Românul care a traversat înot Marea Neagră.
Avram Iancu, nouă provocare. În cât timp vrea să traverseze Marea Neagră până la Istanbul
VIDEO PROTVPLUS.RO