Continuă căutările în cazul șocant al bărbatului care și-a înecat duminică doi copii, o fetița de 5 luni și un băiețel de 4 ani, în apele unui canal din județul Bacău.

Individul a dispărut după îngrozitoarea faptă și nu se știe dacă se ascunde ori s-a sinucis. Soția lui spune că după o ceartă între ei, bărbatul i-a luat pe cei mici și a amenințat că se aruncă în apă, împreună cu ei.
 


 

Acesta este bărbatul pe care polițistii îl caută de 24 de ore. Anchetatorii cred că este posibil ca individul să fi fugit după ce a aruncat copiii în apă. Dar nu exclud nici varianta ca tatăl să-și fi luat viața.

Bărbatul este acuzat că, într-un moment de furie, i-a luat pe cei mici de lângă mamă și a plecat cu ei.

Soția bărbatului: Ne-am certat, m-a bătut, am fugit afară, mi-a luat fata din casă, mi-a arătat-o, mi-a zis că e ultima oară când o văd, a chemat băiatul după el, l-a băgat în mașină și au plecat. Știam că e un om nebun, dar nu m-am așteptat la atât.

Suspectul s-a dus la barajul Vărăști. În urma lui, au fost alertați polițiștii. Când agenții au ajuns pe malul apei, bărbatul în vârstă de 31 de ani nu era nicăieri. Lângă lac a fost găsită mașina cu care a adus copiii acolo, la aproximativ cinci kilometri de casă.

Pe drum, tatăl și-a pus băietelul să își sune bunicii.

Bunica: Mamaie, vin la tine, zice. Vino, mamaie, vino că te aștept. A închis telefonul și asta a fost ultima convorbire.

Apoi, bărbatul i-a dat telefon unui coleg.

Colegul bărbatului: Eu mă duc cu băieții pe Siret și mă arunc, atât mi-a zis. Și pe urmă mi-a închis telefonul. Am sunat, dar n-a mai răspuns.

Reporter: A mai amenințat că face rău copiilor și în alte dăți?

Soția bărbatului:Da, mi-a zis de fiecare dată că dacă-l mai supăr o să mă bage în mașină cu tot cu copii și m-aruncă.

Monica Dobrea, psiholog: Este foarte important ca partenerul, în momentul în care observă anumite tulburări și anumite comportamente indezirabile la celălalt, să nu rămână în acea relație, să nu se expună. Un tată care alege să iasă din rolul de părinte și să își omoare copiii practic poate avea tendințe criminale asupra întregii familii.

Vecinul bărbatului:O lua pe alcool, era dement, nu mai judeca.

În acest caz s-a deschis o anchetă penală.

Sorin Finică, purtător de cuvânt Parchetul Tribunalului Bacău: „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, în forma violenței în familie. Cercetările penale continuă, în vederea depistării autorului.”

Cazul vine la nici o săptămână de când o mamă din Timișoara s-a aruncat de pe un bloc cu zece etaje, împreună cu cei doi copii ai ei, un băiețel de trei ani și o fetiță de șase ani.