Cine era șoferul strivit în mașină de un tramvai, în București. Legătura sinistră cu atacul de la Palatul Parlamentului
Șoferul de 39 de ani care a murit strivit în mașină, joi dimineață, după impactul puternic cu un tramvai, pe şoseaua Progresului din Bucureşti, era ofițer SPP, aflat în timpul liber, conform unor surse din interiorul Serviciului.
Autoturismul său a fost pur și simplu rupt în două, iar vatmanul a ieșit pozitiv la drugtest.
Mai mult, soția lui lucrează la magazinul de suveniruri incendiat marți în Palatul Parlamentului de un bărbat care a stropit în încăpere cu o substanță inflamabilă și apoi a dat foc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Joi dimineață, în timpul unui viraj, mașina bărbatului a fost lovită de un tramvai care venea din aceeași direcție și strivită de un stâlp. Impactul s-a dovedit fatal. Surse din Brigada Rutieră a Capitalei susțin că bărbatul ar fi murit încarcerat în mașină. Chiar și așa, o echipă de salvatori a încercat să facă manevre de resuscitare timp de câteva minute, însă era mult prea târziu.
Situația vatmanului, în vârstă de 30 de ani, s-ar putea complica. Aceleași surse susțin că drug testul ar fi indicat prezența amfetaminei.
Bănuiala că ar fi condus sub influența unor substanțe interzise trebuie însă confirmată de Institutul de Medicină legală, prin analize biologice de laborator.
Circulația tramvaielor în zonă a fost complet blocată în urma acestui accident.
Cum s-a produs atacul de la Palatul Parlamentului
Bărbatul a pătruns nestingherit în zona publică a Palatului Parlamentului, pe la intrarea dinspre Parcul Izvor unde se află și Camera Deputaților. Oricine poate ajunge la nivelul S2, cel mai de jos, fără să fie controlat. Tot fără verificări se intră și în clădire, în holul de acces către Muzeul Parlamentului și sala de expoziții Constantin Brâncuși. După intrare, în partea stângă se află magazinul de suveniruri și casele de bilete. Aici individul a stropit cu un lichid, probabil benzină, apoi a fugit. Controlul de securitate pentru acces în Parlament este de-abia după un hol.
Pompierii de la Palatul Parlamentului au intervenit imediat pentru stingerea incendiului. Sala unde a fost pus focul a fost cuprinsă de un fum gros așa că a fost nevoie de evacuarea urgentă a tuturor celor aflați acolo.
În sala în care a izbucnit incendiul se aflau mai multe persoane. pompierii au acționat rapid iar din cauza fumului gros și înecăcios o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cel puțin 300 de persoane, spun autoritățile, au fost scoase din clădire.