Cine e cea mai tânără victimă a coronavirusului în România. De la cine ar fi luat virusul femeia de 27 ani

Ultima actualizare: 29-03-2020 16:41
Cine este cea mai tânără victimă a coronavirusului în România
Getty

Tânăra de 27 de ani din judeţul Botoşani care a decedat, duminică, după ce a contactat virusul COVID-19, este cea mai tânără persoană decedată în România de la declanşarea epidemiei de coronavirus.

Tânăra era din localitatea Cândeşti şi de foarte mulţi ani suferea de diabet zaharat tip I. Ea ar fi contactat virusul de la nişte fraţi de-ai săi care s-au întors din Marea Britanie pentru a participa la funeraliile mamei.

Potrivit primarului din Cândeşti, Constantin Ciornodolea, femeia a crescut într-o familie modestă, cu mulţi copii, scrie Agerpres.

"Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă", susţine primarul.

Tânăra a ajuns la spital în comă diabetică

 

Tânăra de 27 ani a ajuns sâmbăta trecută la Spitalul Municipal Dorohoi în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Ulterior, ea a fost transferată între mai multe secţii ale spitalului, iar la final a ajuns pe Secţia de Terapie Intensivă.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23 martie a fost pozitiv. Ea a murit duminică la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi şi avea patologie preexistentă diabet zaharat tip I decompensat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO