Cine e Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la şefia DNA. În 2009 l-a anchetat pe Mazăre


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 06 Septembrie 2018 15:56
Categorie: Stiri actuale

Adina Florea, procuror la Constanţa, în vârstă de 52 de ani, este propunerea ministrului Justiţiei pentru conducerea DNA.

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA.

În 2009, pe când era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ea a redeschis dosarul în care primarul Radu Mazăre era cercetat pentru că apăruse într-o uniformă de ofiţer nazist la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009.

Dosarul fusese iniţial închis, însă Florea a infirmat soluţia, ceea ce i-a atras ironiile celui care acum este fugar în Madagascar. 

Potrivit Ziua de Constanţa, ea este fiica unui consilier judeţean PSD, Dumitru Florea. În declaraţia de interese a Adinei Florea nu figurează nimic, iar în declaraţia de avere – un apartament de 90 de metri pătraţi, dobândit prin donaţie, un autoturism din 2007, două conturi bancare – unul de 3.000 de euro şi unul de 33.868 de lei – dar şi un credit ipotecar de 45.000 de euro. Ambele declaraţii au fost completate ultima dată în iunie 2017.

Într-un interviu dat în 2010 ziarului local Replica ea spunea, întrebată ce părere are despre corupţia din România: „La nivelul nostru de competenţă noi ne ocupăm de mica corupţie, acest fenomen a existat, există şi va continua să existe într-un fel sau altul cu o amploare mai mare sau mai mică.”

Iar despre interceptări Adina Florea spunea atunci că „orice anchetă făcută de un procuror implică audieri, cercetări la faţa locului, interceptări ale telefoanelor, toate sunt la fel de interesante şi importante. [...] Oricărei persoane îi poate fi interceptată convorbirea pentru acele categorii de infracţiuni care le presupune codul de procedură penală, pentru cel mult 4 luni de zile.”

VIDEO PROTVPLUS.RO