Radu Mazare, cercetat de procurori pentru arborarea de insemne naziste!


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 04:12
Data publicarii: Luni 27 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice

S-a imbracat in uniforma de ofiter german din Al Doilea Razboi Mondial si de atunci directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim i-a cerut demisia, Basescu a remarcat un teribilism de prost gust, iar acum procurorii il vor cerceta.

 

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, a declarat ca a fost facuta o sesizare la Parchetul instantei supreme la adresa primarului Radu Mazare, iar luni competenta a fost declinata procurorilor constanteni.

Radu Mazare a aparut imbracat intr-o uniforma de general general Wehrmacht la o prezentare de moda in statiunea Mamaia, la data de 18 iulie.

Primarul a declarat dupa acel eveniment ca gestul sau nu are conotatii naziste, fiind inspirat din filmul Operatiunea "Valkyrie", in care "un ofiter german incearca sa scape tara de un dictator nebun".

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului l-a reclamat pe Mazare pentru incalcarea Legii privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

 

Tags: radu mazare,

Radu Mazare, cel mai
Basescu despre Mazare in uniforma nazista: Teribilism de prost gust!
Mazare spune ca n-a vrut sa agreseze pe nimeni cu uniforma de ofiter german
VIDEO PROTVPLUS.RO