Chitila, în alertă înaintea înmormântării unui lider interlop. Cine l-a asasinat pe Aly Sadoveanu

Dată publicare: 10-03-2021 13:21
Dată actualizare: 10-03-2021 13:57


Este alertă în orașul Chitila, din Ilfov, unde a fost adus un lider interlop din clanul Sadoveanu, împușcat mortal în Statele Unite.

Aurel Trandafir, zis și Aly Sadoveanu, a fost ucis într-o reglare de conturi. Initial inmormantarea trebuia sa aiba loc joi. Acum, locul este impanzit de trupe speciale.

Pentru că la înmormântare ar putea veni sute de persoane, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Emi Pian, responsabilii au luat măsuri, iar polițiștii și jandarmii patrulează pe străzi.

Trupul neînsuflețit al lui Aly Sadoveanu a fost adus luni seară cu un avion, tocmai din America. Pentru că la priveghi și-ar fi anunțat prezența un număr ridicat de persoane, șefii IPJ Ilfov au decis să întărească securitatea în zonă.

Orașul Chitila este împânzit de forțe de ordine care vor rămâne în teren până pe 11 martie când este anunțată înmormântarea. Intrările în localitate sunt păzite de către jandarmi, iar pe străzi veghează echipaje de poliție.

Însă forțe suplimentare sunt pregătite să intervină în cazul în care situația degenerează.

Aurel Trandafir, cunoscut și sub numele de Aly Sadoveanu, a fost ucis pe 24 ianuarie în localitatea Anaheim din Statele Unite, într-o reglare de conturi.

Călău i-a fost chiar partenerul de afaceri - Florin Răducanu - un bărbat de 37 de ani pe care autoritățile din California îl caută și acum.

Cei doi erau parteneri de afaceri peste ocean. Disputa ar fi pornit de la o datorie uriașă, de sute de mii de euro, pe care Sadoveanu o avea la Florin Răducanu.

Poliția din Anaheim, California, a emis un mandat de arestare, iar cauțiunea a fost fixată la un milion de dolari. Potrivit autorităților americane, crima a avut loc într-un motel, după ora 19.

Sadoveanu a fost împușcat cu cel puțin un glonț. A fost transportat la spital, dar a murit din cauza rănilor.

 

Istoria grupărilor criminale din București, la ”România, Te iubesc!”

 

După crimă, Florin Răducanu a fugit cu o mașină, pe care a abandonat-o ulterior. Polițiștii americani l-au considerat periculos și înarmat și i-au rugat pe cei care l-ar putea recunoaște să sune la 911. Au oferit chiar și o recompensă oricui deține informații despre atacator.

Când a fost ucis, Aly Sadoveanu era căutat de autoritățile române pentru tâlhărie. Fugise în 2018 din țară după ce fusese condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Peste ocean, și-ar fi creat o rețea de trafic de ființe umane specializată în cerșetorie, spun anchetatorii.

În țară, o parte din membrii clanului Sadoveanu sunt implicați într-un dosar de șantaj. În 2020 i-ar fi amenințat pe rivalii dintr-o altă grupare.

Comisar șef Cristi Gheorghe, director adjunct Investigații Criminale IGPR- ”România, Te iubesc!”: "O familie de romi din orașul Chitila și una din Tunari. E o familie cunoscută. O familie tradițională de romi. Ei s-au remarcat la un moment dat prin ghicit. Ei sunt niște romi tradiționali".

Istoria grupărilor criminale din Capitală din ultimii 31 de ani va fi prezentată pe larg duminică, într-un nou episod marca ”România, Te iubesc!”.


VIDEO PROTVPLUS.RO