Cheloo a inceput sa munceasca in folosul comunitatii, dupa condamnarea primita pentru droguri: "Spor la laic-dizlaic"
Membrul trupei Parazitii, Cheloo, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri si la 100 de ore de munca in folosul comunitatii, si-a inceput ispasirea pedepsei.
Anuntul a fost facut chiar de raperul Catalin Stefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, pe pagina sa de Facebook.
"Azi am tuns aproape 1/3 hectare de iarba si a durat vreo 8 ore de munca in folosul asociatiei de locatari (acasa). Daca in tara asta avem dreptul sa facem cancer de la tutun si ciroza de la alcool, ia sa vedem cati vor sa incepem demersurile pentru legalizarea cannabisului. Spor la laic-dizlaic", a scris Cheloo pe reteaua de socializare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Recent, primarul comunei prahovene Adunati, unde Cheloo trebuie sa presteze 100 de zile de munca in folosul comunitatii, a spus ca artistul este al 4-lea condamnat trimis sa munceasca pentru comunitate la Adunati.
Astfel, ceilalti dinaintea lui au fost pusi sa sape, sa taie lemne sau sa faca curat in comuna.
Intrebat ce o sa-i dea de munca lui Cheloo, edilul a spus: ”Il intrebam pe dansul: «Ia zi, tu ce crezi sa ai putea sa faci pentru localitate, ca uite, ai ochi format si ochi de critic, ai mai criticat localitatea, ca colo nu-i asa, colo nu-i asa...»”.
Sentinta prin care raperul Cheloo este condamnat la 2 ani cu suspendare si la plata unei amenzi penale de 180 de zile, echivalente cu 25 de lei pe zi, mai prevede ca artistul sa presteze si munca in folosul comunitatii in comuna Adunati, acolo unde Cheloo detine o casa de vacanta.
”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Adunati sau al scolii Gimnaziale Radu Severa Novian Adunati pe o perioada de 100 zile lucratoare” se arata in sentinta data de Tribunalul Prahova in urma acordului de recunoastere a vinovatiei incheiat de artist cu procurorii DIICOT si publicata pe portalul instantelor de judecata.
Primarul Octavian Negotei a declarat, vineri, pentru News.ro, ca celorlalti trei condamnati care au avut de prestat munca in folosul comunitatii la Adunati le-a dat sa faca treburi care tineau de educatia lor.
”La fiecare le-am dat in functie de pregatirea fiecaruia, la ce se pricepe in domeniul din care vine. Am tinut cont si de pregatirea oamenilor, la ce se pricep sa faca ei... (...) La unul i-am dat de a ingropat niste conducta de apa. Noi mai sapam cu oamenii de la ajutorul social si l-am pus si pe respectivul si a sapat si el vreo suta de metri de sant si a ingropat conducta. Pe celalalt l-am pus sa faca salubrizarea in anumite puncte ale localitatii. Pe al treilea l-am spus ca crape lemne si sa le aranjeze stiva, pentru centrala scolii, ca functioneaza pe lemne” a afirmat Octavian Negotei.
Intrebat despre ce munca i s-ar potrivit lui Cheloo, tinand cont de ce stie condamnatul sa faca, edilul pare pus in incurcatura.
”Sa vedem ce pregatire are domnul. Ce sa zic? O sa ajute elevii de la scoala, ca si asa ei sunt foarte priceputi la dansuri, la traditii, la obiceiuri... O cale de mijloc o sa gasim noi impreuna. Ceva, ceva trebuie sa faca” spune Octavian Negotei.
Printre atatea necunoscute, edilului ii vine o idee: sa-l intrebe pe Cheloo ce munca crede ca i s-ar potrivi, avand in vedere ca, anterior, a adus cateva critici modului in care se petrec lucrurile la Adunati.
”Il intrebam pe dansul: «Ia zi, tu ce crezi sa ai putea sa faci pentru localitate, ca uite, ai ochi format si ochi de critic, ai mai criticat localitatea, ca colo nu-i asa, colo nu-i asa. Uite, dupa ochiul tau de critic, cum spuneai odata, ia zi... Ne mai spunea pe drum ce il nemultumea. Dar nu e cu rautate”, explica edilul de la Adunati.
Primarul adauga ca la finalul orelor de munca Primaria trebuie sa incheie un proces-verbal, pe care sa il transmita instantei de judecata, iar in document trebuie mentionat inclusiv ce fel de munca a prestat condamnatul.
Tribunalul Prahova l-a condamnat, miercuri, pe Stefan Catalin Ion la doi ani de inchisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de patru ani si la plata unei amenzi penale de 4.500 de lei in dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT, in care artistul a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DIICOT Ploiesti. Solutia poate fi atacata in termen de zece zile.