CFR Calatori recomanda romanilor sa evite schimbarea trenurilor in Budapesta. Gara de Est, inchisa din cauza imigrantilor

02-09-2015 09:39


imigranti Budapesta

  CFR Calatori recomanda pasagerilor romani care vor sa ajunga la Viena sau catre alte destinatii din Europa sa evite schimbarea trenurilor in Budapesta, data fiind situatia refugiatilor din capitala Ungariei.

CFR Calatori recomanda pasagerilor din Romania care doresc sa ajunga la Viena sau catre alte destinatii din Europa calatoria cu IR 346/347 "Dacia", fara schimbarea trenului in Budapesta, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, pretul pentru o calatorie Bucuresti Nord - Viena, cu oferta Smart Tickets, incepe de la 39 Euro la vagon clasa a 2-a si de la 49 de euro la vagon cuseta.

Biletele la acest tren includ si rezervarea locurilor pana la Viena si pot fi cumparate de la casele de bilete CFR Calatori din statiile si agentiile deschise traficului international.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, pasagerii pot sa consulte pagina de internet a companiei sau sa apeleze numerele de telefon 021/9521 (trafic intern), 021.314.5528 (trafic internatioal Gara de Nord Bucuresti).

Gara de Est din Budapesta a fost temporar inchisa, marti, dupa ce aproximativ 3.650 de imigranti au sosit in Viena in cursul zilei de luni, dupa ce s-au imbarcat in trenuri cu plecare din Budapesta, un numar record de imigranti sositi pe teritoriul austriac intr-o singura zi.

Astfel, sute de imigranti impingeau catre portile metalice ori de cate ori vreun tren urma sa plece catre Viena sau Munchen, dar au fost blocati de catre politie.

Autoritatile au anuntat la difuzoare ca toate trenurile sunt suspendate pentru o perioada nedeterminata. Documentele imigrantilor au fost verificate, iar cei cu bilete de tren, dar fara vize UE au fost dati afara din gara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO