Cezar Ouatu, cel mai votat de catre publicul italian in finala. De ce am primit doar un punct

21-05-2013 10:37


Cezar Ouatu

Televiziunea nationala italiana RAI a publicat rezultatele complete in urma votului publicului italian pentru finala Eurovision din 18 mai.


Rezultatele publicate de RAI conform site-ului www.eurofestival.ws arata cifre diferite de cele anuntate de prezentatoarea Federica Gentile in timpul finalei de sambata seara.

Potrivit RAI, Romania a fost preferata publicului italian cu 23.20% din voturi urmata de Moldova (13.79%), Ucraina (13.23%) si Grecia (11.94%).

Se pare insa ca juriul "a anulat avantajul" urias pe care publicul italian i l-a dat lui Cezar Ouatu. Punctele acordate de fiecare tara concurentilor in finala Eurovision reprezinta un cumul intre televoting (votul publicului) si notele oferite de un juriu.

In timpul finalei cele 12 puncte oferite de Italia au mers catre Danemarca, in timp ce Romania a primit doar un punct, un rezultat suspicios pentru publicul italian si roman.

Noul sistem de votare al Eurovision-ului combina voturile publicului cu voturile unui juriu specializat dintr-o anumita tara. Din 2013, juriul a fost rugat sa ofere cate o nota tuturor celor 26 de tari prezente in concurs. Pana acum juriul nota doar primele 10 melodii, scrie wiwibloggs.com. Din pacate, juriul italian i-a acordat o nota mica lui Cezar Ouatu, anuland astfel voturile publicului.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Malmö Arena. Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur), a obtinut un total de 65 de puncte.

Cezar nu a primit de la nicio tara punctajul maxim de 12 puncte, in timp ce cate 10 puncte au fost acordate reprezentantului Romaniei de catre Republica Moldova si Grecia. Mai mult Spania nu ne-a acordat niciun punct iar Italia doar unul.

 

 


 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO