Cetățenii din București se pot programa pentru vaccinare anti-Covid și în județul Ilfov

16-01-2021 14:33


25 de euro per vaccinare, bonus pentru personalul medical din Austria. Cât primesc la o deplasare în cămine

Cetățenii din București se pot programa la vaccinare și în judetul Ilfov, având în vedere că locurile din Capitală s-au ocupat în proporție de 100% pentru etapa a II-a a vaccinării.

Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%. 

„Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația
folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”,
a anunțat Comitetul prin intermediul unui comunicat, care poate fi descărcat de la finalul articolului.

Cetățenii din București se pot programa la vaccinare și în judetul Ilfov

 

În București sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare, având disponibile 25 de cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima
doză și cu rapel.

Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov, unde sunt disponibile 7.397 locuri libere; 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de vineri.

La nivel național sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel.

Suplimentar, 60 de centre cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.

Sursa: Guvernul României


VIDEO PROTVPLUS.RO