Comisia juridică amână votul pe cererea DNA privind urmărirea penală a lui Tăriceanu. Motivul invocat


Ultimul update: Marti 04 Decembrie 2018 13:46
Data publicarii: Marti 04 Decembrie 2018 07:20
Categorie: Stiri actuale

Comisia Juridică din Senat a amânat, marți, votul privind cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a precizat că a făcut o recomandare colegilor din Senat să vină să consulte documentele DNA „sub protecția confidențialității”, iar apoi votul va fi dat săptămâna viitoare.

„Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală. Deci comisia (juridică - n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări", a precizat, luni, Tăriceanu, conform Agerpres.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, anunţa marţea trecută, după audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, că s-a convenit cu avocatul acestuia ca până luni de dimineaţă să depună note scrise în urma întrebărilor din partea membrilor comisiei.

Tăriceanu a declarat luni că notele scrise s-au multiplicat pentru a fi puse la dispoziţia membrilor comisiei. „Probabil că mâine voi mai depune şi un alt set de note", a adăugat el.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO