Mii de bucureșteni au ieșit pe străzi în primul weekend după relaxarea restricțiilor. Zonele în care nu circulă mașinile

Ultima actualizare: 23-05-2020 19:44

Bucureștiul a fost plin de oameni ieșiți la plimbare. De sâmbătă, traficul în șapte zone centrale este oprit în weekend, astfel că pietonii pot face mișcare în aer liber pe Calea Victoriei sau pe bulevardul Unirii.

Activistul Edmond Niculușcă este cel care le-a propus autorităților ca șapte zone centrale din oraș să fie deschise doar pietonilor, pe durata stării de alertă, după modelul marilor orașe.

Edmond Niculușcă, director asociația ARCEN: „Toate orașele din lume, de la Sydney, la New York, de la Paris, la Milano, la Vancover și-au adaptat viața la noul context și toate orașele din lume au crescut cumva spațiul public în interiorul orașelor, au lărgit benzile de bicicletă, au lățit trotuarele, au refăcut anumite zone pietonale, ori și Bucureștiul trebuia să se încadreze în această poveste. Această criză poate fi o oportunitate pentru a transforma Bucureștiul într-un oraș al oamenilor.”

Traficul este restricționat acum pe Calea Victoriei, bulevardul Eroilor, strada Polonă, bulevardul Dacia, strada George Enescu și bulevardul Unirii, dar și pe străzile adiacente.

Tânăr:Mi se pare o idee bună atâta timp cât oamenii păstrează distanța, respectă măsurile de precauție.”

Femeie: „Ne putem bucura mai mult de spațiu și nu mai stăm doar pe trotuar.”

Femeie: „Era nevoie de mult de niște măsuri în sensul ăsta. Este oricum foarte aglomerat în București. E bine, însă, că ușor, ușor începem și noi să devenim mai europeni.”

Capitala nu a mai fost atât de plină de viață de mai bine de două luni, au fost mii de oameni pe străzi, iar cei mai fericiți dintre bucureșteni au fost cei care au renunțat la măști și și-au scos la plimbare prietenii pe două roți. Asta pentru că nimic nu se compară cu o tură cu bicicleta în mijlocul orașului.

Restricțiile vor fi impuse în fiecare weekend, sâmbăta și duminică, între 8:00 și 22:00, pe durata stării de alertă. Aici găsiți lista rutelor ocolitoare propuse de primărie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO