Centrala de la Cernavoda are nevoie de 15 milioane de euro anual
La centrala nucleara de la Cernavoda, astazi, autoritatile romane, au confirmat ca trebuie sa investim zeci de milioane de euro pe an pentru cele doua reactoare aflate in functiune.
Preventiv, in urma tragediei de la Fukushima, oficialii de la Bruxelles au cerut verificari in toate centralele de pe continent, si sunt 195 la numar.
Totul a inceput dupa ce reprezentantii Comisiei Europene ne-au spus foarte clar:
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Cand expertii nostri au inspectat Cernavoda, au recomandat imbunatatirea (upgradarea) reactoarelor existente si sa se masuri suplimentare de siguranta in cazul unui cutremur si a riscurilor care pot aparea dupa acest cutremur," a declarat purtatorul de cuvant al comisarului european pentru energie.
Astazi, cei din conducerea centralei de la Cernavoda au confirmat ca sunt necesare investitii de 15 milioane de euro anual atat pentru siguranta reactoarelor, cat si a depozitului de deseuri radioactive.
Oficialii europeni privesc cu ingrijorare si proiectul viitoarelor reactoare 3 si 4. Pentru cresterea sigurantei este nevoie de largirea Canalului Dunare-Marea Neagra, ceea ce ar creste costurile celor doua unitati cu aproximativ 1 miliard de euro.
Si in timp ce Ministerul Economiei a cerut in 30 de zile un raport despre siguranta centralei, expertii nostri spun ca retehnologizarea reactorului unu va incepe mult mai devreme de termenul initial, prevazut pentru 2022.