Cel mai bun remediu pentru mahmureala de după Anul Nou
După mese îmbibate bine în alcool, petrecăreţii treziţi tot ameţiţi au căutat astăzi în disperare un leac împotriva mahmurelei.
La mare căutare au fost ciorbele acre de peşte, cele din afumătura şi de burtă. Alţii, mai curajoşi, au ales o metodă de a se dezmetici instant. Au intrat în mare, la puţin peste zero grade.
După o noapte grea, un bărbat şi-a început anul cu o baie în mare, la doar patru grade.
Turist: "Să se spele cele rele, să se aduce cele bune."
Tot la malul mării, ceilalţi au dres mahmureala cu ciorba de peşte.
Turist: "În primul rând ciorba de peşte, după aceea fructe de mare... şi ce se mai consuma".
Bucătarii au ştiut ce îi aşteaptă azi şi au pregătit cele mai acre ciorbe din tot anul.
Paul Eșanu, şef sala: "Punem la ea oţet, cea de pește, şi cea de perişoare cu borş. Punem diferite tipuri de peşte şi o facem acră, special pentru clienţii care au băut aseară"
Reporter: "Este ciorba de pește un bun remediu pentru aţi reveni din mahmureală?
Turist: "Eu zic că da, e acrişoara, are verdeață, e bună!"
În zona Moldovei, pe Valea Aşăului, mahmureală s-a alungat cu ciorbe grase.
Simona Drilea, proprietara pensiune: " Avem ciorba de burtă care este cea mai resuscitanta pe data de 1 ianuarie"
Pentru alţii, încă o tură de mâncăruri grase nu a fost o soluţie.
"Pregătim şi prepeliţă pe pat de orez negru şi sos de fructe de pădure ca să fie mai light"
Specialiştii spun totuşi că după mese îmbibate în alcool nu strică şi nişte apă.
Ionuț Ignat, nutriţionist: "După sărbători avem două probleme: excesul alimentar şi poate o uşoară mahmureală. Pentru o detoxifiere e necesar să folosim un nivel adiţional de fibre, seminţe de in, câte o linguriţă, şi să folosim ananas foarte mult pentru care o enzimă specială, bromelaina"
Cuvântul de bază rămâne însă moderaţia, spun nutriţioniştii. Şi asta pentru că şirul sărbătorilor nu s-a încheiat şi urmează alte mese încărcate, de Boboteaza şi Sfântul Ion.