Cei doi bărbați care au suferit arsuri grave în urma incendiului din Prahova vor fi trimiși în străinătate

Dată publicare: 02-03-2021 18:00
Dată actualizare: 02-03-2021 20:01


Operaţiune de amploare pentru salvarea celor doi bărbaţi de 53 şi 59 de ani din Prahova care au suferit arsuri grave în urma unui incendiu declanşat la o stație de prelucrare a produselor petroliere din Prahova.

Cei doi au fost preluaţi de un avion militar care îi va duce - pe unul la Viena, iar pe celălalt la Bruxelles pentru a fi trataţi în secţii de mari arşi. Între timp, la Inotești, unde s-a întâmplat tragedia, are loc o anchetă.

Era ora 19 şi un minut când, printr-un apel la 112, s-a anunţat un incendiu de proporţii la o fabrică de combustibili din Inotești, judeţul Prahova. Pericolul era uriaş - pentru că în preajmă se aflau vagoane cu produse petroliere, dar şi rezervoare cu reziduuri.

Dumitru Elisei - ISU Prahova: "În imediata apropiere ardeau două autoturisme şi un autotren care de asemenea erau cuprinse de incendiu”.

Doi bărbaţi care au suferit arsuri pe mai bine de 60% din suprafaţa corpului au fost preluaţi de salvatori şi duşi la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti. Medicii i-au intubat şi au cerut transferul la o clinică de mari arşi, însă nicăieri în ţară nu erau locuri disponibile.

Soţia uneia dintre victime: ”Nu este niciun loc în București din păcate. Nu ştiu nimic, era de pază, dar nu ştiu nimic nu ne-a spus nimeni nimic. Dar asta nu mai contează contează să fie bine”.

Ministerul Sănătăţii a apelat la ajutor din străinătate şi a reuşit să-l obţină. În cursul după-amiezii, o aeronavă militară i-a preluat pe cei doi: unul va fi tratat la spitalul militar Reine Astrid din Belgia, iar celălalt la clinica AKH din Viena.

Violeta Tănase - Medic primar UPU Ploieşti: ”Era nevoie obligatoriu să fie trataţi într-un centru de mari arşi. La nivelul Ploieștiului nu este posibil, iar la Bucureşti nu erau locuri libere ieri şi nici astăzi şi atunci s-a preferat această variantă”.

Între timp, poliţiştii, inspectorii de muncă şi pompierii au început cercetările, pentru a afla cum s-a produs incendiul. Din primele informaţii, bărbatul în vârstă de 53 de ani era angajat al societăţii ca paznic, iar celălalt - specialist în repararea centralelor termice - venise la el să-şi repare un arzător.

Raluca Vasiloaie, Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova: ”Incendiul a plecat cel mai probabil de la un aparat de sudură folosit fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”.

Deocamdată, reprezentanţii fabricii nu a oferit informaţii suplimentare despre cele petrecute în incintă.