Ceata si burnita in mai multe zone din tara. Cum se schimba vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03

Ziua de duminca ne aduce vreme frumoasa si temperaturi ridicate in vestul tarii, la deal si la munte, ceata sau plafon jos de nori in rest.

Maximele termice vor fi de la 2 la 12 grade. In Dobrogea si Baragan va fi ceata si se vor inregistra pana la 6, 7 grade Celsius.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei atmosfera este mohorata, cu ceata si izolat burnita. Maximele vor fi relativ modeste si se vor inregistra cel mult 7 grade. In jumatatea nordica a Moldovei asteptam vreme buna.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii vor fi mai numerosi, dar va ploua cu totul izolat. Temperaturile vor depasi mediile perioadei si vor ajunge la 9, poate chiar 10 grade. Si vestul tarii va avea vreme mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Maximele ajung pana la valori de 12 grade.

In centrul Romaniei vremea va fi schimbatoare. Ziua a debutat cu ceata, dar vor fi zone unde aceasta se va risipi destul de rapid si se vor inregistra maxime placute. Si sud-vestul tarii va avea probleme cu ceata, iar in zonele joase vremea va fi inchisa.

Conditii meteo mai bune se vor inregistra in zonele mai inalte unde se poate ajunge pana la valori de 10 grade.

In Bucuresti temperatura maxima va fi de 7 grade, iar luni dimineata se vor inregistra putin sub zero grade.

Mult mai bine va fi la munte unde vremea va fi si frumoasa si calda. Soarele va straluci in majoritatea masivelor si doar in nordul Muntilor Apuseni ar putea sa apara cativa stropi de ploaie. 

Luni, norii vor fi mai numerosi, dar sansele de precipitatii vor fi foarte reduse, iar vantul va sufla cel mult moderat. Marti seara, norii vor incepe sa se adune deasupra jumatatii vestice. Vor fi in special ploi slabe, dar in regiunile montane pot sa apara si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Miercuri va ploua in vest, in nord-vest si mai putin in centru, iar dupa lasarea noptii vor fi precipitatii mixte in jumatatea nordica si ploi slabe in rest. In zonele joase din sud si din est va fi ceata asociata cu burnita in tot acest interval asa ca maximele vor fi mai modeste.

Vremea va fi calda in primele doua zile, mai ales in vest, la deal si la munte, iar miercuri tendinta va fi de racorire si vom avea intre 3 si 10 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO