Ceata la primele ore ale diminetii de vineri, urmata de vreme frumoasa si temperaturi ridicate. Prognoza meteo pana luni


Ultimul update: Duminica 09 Noiembrie 2014 00:14
Data publicarii: Joi 06 Noiembrie 2014 21:36
Categorie: Stiri actuale

Temperaturile vor continua sa creasca, iar vremea va fi deosebit de calda in vest, in centru, la deal si la munte.

Valori mici ale presiunii atmosferice vor fi in majoritatea zonelor din Europa. In est valorile presiunii vor fi ceva mai mari, iar la finalul saptamanii in nord-est.

Norii vor continua sa se deplaseze spre sud-estul extrem, dar situatia se va ameliora. Totusi, un nou val de instabilitate va acoperi vestul si sud-vestul.

In zona noastra, precipitatiile vor fi foarte slabe. Aerul rece acopera suprafete mari din jumatatea de nord-vest a continentului, iar masa de aer foarte cald este prezenta in sud-est. In zilele urmatoare, dinspre sud-vest va patrunde un nou val de frig, iar aerul foarte cald se va retrage.

Vantul va ajunge la viteze foarte mari in zona Oceanului Atlantic, din sud-vest si pana in nord-vest, dar si in zonele de litoral din sud. De sambata noapte va incepe sa scada in intensitate.

Vineri, in Bucuresti, vom avea 12 grade.

In Romania, noaptea de joi va fi rece in afara arcului carpatic si in depresiunile din estul Transilvaniei, desi tendinta este de incalzire.

Pe suprafete mari, in Oltenia, in Muntenia, in Moldova si izolat in Transilvania, va fi ceata insotita de burnita. Vantul se pastreaza destul de activ in vest si pe crestele montane, iar termometrele vor indica intre minus 5 si 15 grade Celsius. Cel mai cald va fi in Dealurile Banatului.

Vineri va fi deosebit de cald in vest, in centru, la deal si la munte. In afara arcului carpatic, dimineata si noaptea, va fi ceata si izolat va ploua slab sau va fi burnita. Vantul va mai prezenta intensificari in Banat si la munte, iar temperaturile maxime se vor incadra in intervalul 13-23 de grade Celsius. Valori ceva mai mici se pot inregistra in zonele cu ceata persistenta.

In Bucuresti, joi noapte, o sa revina ceata sau plafonul de nori va fi destul de jos. Temperatura minima va fi de 4 grade.

Ziua de vineri va debuta cu ceata si daca aceasta va persista, maxima va fi mai modesta comparativ cu cea prognozata. Totusi, dupa ce o sa apara soarele, putem ajunge la o valoare de 12, poate 13 grade Celsius.

La munte vremea ramane in general frumoasa, dar de aceasta data norii vor fi mai numerosi, asa ca pot sa apara cateva ploi slabe vineri noapte. Masivele vizate sunt cele din Muntii Banatului, unde si vantul va fi mai nervos si din Carpatii Meridionali. Temperaturile continua sa creasca.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata va ploua slab in vest si in sud si va fi ceata si burnita in sud-est si in est. Duminica va fi ceata si burnita sau va ploua slab in sud si in est si izolat in rest, iar luni va fi din nou ceata si burnita in afara arcului carpatic. Temperaturile scad, insa vremea va fi tot calda in vest, in centru si la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO