Cea mare cursă caritabilă din România. Peste 5.000 de alergători au participat la "Race for the Cure"
Peste 5 mii de oameni au participat la cea mare cursă caritabilă din România „Race for the Cure”.
La linia de start s-au strâns zeci de echipe de la școli, ambasade sau companii. Cursa promovează sănătatea și prevenția în rândul femeilor.
Depistat la timp cancerul de sân sau cel de col uterin are șanse mari de vindecare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Organizați în echipe, cu prietenii sau pe cont propriu, participanții au umplut Bulevardul Kiseleff din Capitală. Cursa de 4 kilometri a adunat la start mii de oameni bucuroși, plini de energie și dispuși să ajute.
”Suntem o echipă formată din 50 de membri, reprezentăm o instituție publică administrația naţională a penintenciarelor şi ne-am bucura să reunim colegi pentru a contribui la această cauză”.
Cursa optimismului a început cu un moment emoționat, oferit de peste o sută de femei, învingătoare în lupta cu cancerul.
Andreea Esca: ”O ediție care sărbătorește învingătoarele în lupta cu cancerul și ne-am inspirat de la prietenii noştri din Italia să facem această intrare a învigătoarelor – este o dovadă foarte clară că boala poate fi învinsă dacă mergi la un control regulat și depistezi orice semn”.
Ana Maria Brânză: ”Dorim să transmitem un semnal privind sănătatea femeilor. Mă bucur să văd că există oameni care vor să susțină această cauză și să fim alături de învingătoare”.
Fondurile strânse vor fi folosite pentru campanii de informare și prevenirea cancerului de sân și de col uterin.
Mihaela Geoană, Președinte Fundația Renaștere: ”Fiecare participant prin taxa pe care a donat-o poate să fie un erou în sensul că o femeie din mediul rural sau dintr-un oraș mic poate face un test gratuit datorită acestei taxe şi cine ştie poate salva o viață”.
În fiecare an, în România, aproape 10 mii de femei află că au cancer la sân și aproape 3.500 - cancer de col uterin.