Ce spune Primăria Capitalei despre schela prăbușită. Vecin: „N-a lucrat nimeni aici”


Ultimul update: Sambata 22 Iunie 2019 16:25
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2019 07:44
Categorie: Stiri actuale

Un incident strigător la cer s-a petrecut, vineri, în centrul Capitalei, în apropierea Ateneului Român.

O uriaşă schelă metalică s-a desprins de pe un bloc aflat în programul de consolidări, pe strada Ştirbei Vodă, şi a căzut într-o zonă extrem de circulată. Din păcate, lucrurile riscau să se repete şi pe Bulevardul Elisabeta, însă pompierii au intervenit la timp.

În Bucureşti a plouat torenţial, iar vântul a atins şi 55 de km pe oră.

În imaginile filmate de martori se observă cum schelă, înaltă cât blocul pe care era montată, se prăbuşeşte cu zgomot pe carosabil, după ce se desprinde ca o coajă de fațada imobilului. Pe stradă, un şofer reuşeşte să frâneze în ultima clipă, evitând astfel o tragedie. Deşi incidentul a avut loc la o oră de vârf, ca prin minune nimeni nu a fost rănit. Toţi cei aflaţi în trafic au scăpat doar cu o sperietură groaznică.

Schele de acest gen sunt fixate pe faţadele mai multor clădiri cu bulină din Bucureşti, şi sunt acoperite cu o pânză care maschează lucrările. Aşa-numitele mesh-uri, sunt montate, ca de altfel şi schelele, de către Primăria Capitalei, prin compania de Consolidări, care urmează să le reabiliteze pentru a le pune în siguranţă. Lucrările propriu-zise nu au început încă, deşi schelele sunt montate de câteva luni.

Vineri seară, vântul puternic adus de furtuna ce a măturat Bucureştiul a dus la formarea unor curenţi puternici de aer în spatele pânzei, iar schelele au fost puse la pământ.

O situaţie similară a avut loc şi pe Bulevardul Elisabeta, la doi paşi de Primăria Capitalei. Acolo, schelele montate pe un alt imobil ce ar urma să fie consolidat, s-au desprins şi au rămas suspendate ameninţător peste carosabil.

În ultimele minute, pompierii au reuşit cu un utilaj să ridice schela care se sprijinea doar de trunchiul copacului, să o împingă către perete pentru a o fixa în cât mai multe puncte.

Cei care stau în zonă susţin că, deşi aceste schele au fost ridicate de câteva luni bune, muncitorii nu îşi prea fac apariţia.

”De cât timp sunt puse schelele?
De cel puţin 5 luni. N-a lucrat nimeni niciodată aici. Au fost pune dar nu a lucrat nimeni. Încă se aşteaptă, cum e obiceiul la noi, aşteptăm."

"Având în vedere că e de 3-4 luni aici, cu aproximare, i-am văzut de câteva ori, deci nu prea vin la lucru. Am crezut că sunt mai stabile, până să vină vijelia asta "

Aproape o oră s-au chinuit pompierii să dea jos schela în siguranţă. Întreaga zonă a fost blocată, aşa că traficul a fost deviat, iar troleibuzele au rămas în coloană, nemişcate.

Ca prin minune, nicio persoană nu a fost rănită, iar traficul a fost reluat după intervenţia pompierilor.

Deşi locuitorii din zonă spun că nu au prea văzut pe nimeni lucrând la cele două imobile, Primăria Capitalei afirmă, într-un comunicat, că ele se află într-un proces amplu de consolidare, iar schelele au fost montate de către o firmă specializată.

Instituţia condusă de Gabriela Firea susţine, de asemenea, că instalarea plaselor de protecţie este obligatorie şi că nu au fost montate doar pentru a promova campania derulată de Primărie, "așa cum tendențios se insinuează".

Incidente în lanț în Capitală. Cum s-a desprins o schelă uriașă de pe un bloc în reabilitare
Incidente în lanț în Capitală. Cum s-a desprins o schelă uriașă de pe un bloc în reabilitare
VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Codruta Kovesi
Financial Times: Franța o va susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european
În loc să evite pagubele, ar fi provocat un masacru. Zeci de cuiburi de prigorii, astupate
Cazul incredibil al Centurii Capitalei. De ce pe 2 benzi se parchează în loc să se circule
Vedetă pe Instagram, dată în judecată de o companie aeriană pentru o poză
Decizia în cazul preotului care ar fi convins o minoră să se filmeze în ipostaze indecente
Bărbat din Bistrița-Năsăud, electrocutat în timp ce manevra un aparat de spălat
frauda, sistem informatic
Percheziții, după ce ProTV a semnalat existența unui grup care a înșelat zeci de primari
Un preot ar fi convins o minoră să se filmeze goală, apoi a distribuit imaginile online
Urșii intră noapte de noapte în casele mureșenilor și fac prăpăd. Mulți s-au mutat la oraș
20 de turiști s-au prăbușit cu tot cu scara pensiunii. Ce făceau în momentul incidentului
Bărbat jefuit de un prieten, în plină stradă, după ce a aflat ce avere avea în buzunar
Opt oameni au căzut de la 3 metri, după ce scara unei pensiuni din Brașov s-a rupt