Ce spun reprezentanţii spitalului „Bagdasar Arseni” despre pagubele de la secția UPU şi despre posibile cauze ale inundației
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florin Bica a declarat, după ce unitatea sanitară a fost afectată de o inundaţie în urma ploii de miercuri seară, că nu a fost distrusă aparatură medicală importantă.
El nu consideră că este o problemă care ţine de construcţie, dat fiind că este prima dată când se întâmplă un astfel de incident, potrivit News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La rândul său, managerul spitalului, Andi Nodiţ, spune că nu există contract de mentenanţă, dar că acesta nu ar fi schimbat cu nimic situaţia.
Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Bagdasar-Arseni: „Au venit reprezentanţi ai constructorului pentru a identifica motivele pentru care s-a produs această inundaţie. La un moment dat, în jurul orei 9.20, apoi a început să curgă apă din tavan în zona de urgenţe minore şi izolator, drept pentru care a fost întrerupt curentul electric. Cei şase pacienţi aflaţi în UPU la momentul respectiv au fost transferaţi la UPU Sfântul Ioan. Au fost chemaţi pompierii pentru evacuarea apei şi în cursul zilei de astăzi se curăţă. Au venit reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 4 şi ai constructorului pentru a identifica motivele pentru care s-a produs această inundaţie şi în cursul zilei de astăzi, de asemenea, se redeschide parţial UPU şi anume două treimi, rămânând să se mai lucreze în zona de urgenţe minore. Nu a fost distrusă aparatură medicală importantă”.
Întrebat care este nivelul pagubelor, Florin Bica a răspuns: „Nimic din aparatura medicală de tip. CT, ventilatoare, alte aparate, ecograf nu a fost afectat”.
Nu e de la construcție
Tot el susține că nu are cum să fie ceva din construcţie, pentru că se întâmpla până acum.
„În aceşti 4 ani au mai fost furtuni, au mai fost ploi torenţiale şi nu s-a întâmplat nimic. Nu cred că este vorba de o chestiune de construcţie, ci probabil că, ştiu eu, frunze, ceva care a înfundat, ceva de genul ăsta. Dar altfel nu are cum să fie ceva din construcţie, pentru că se întâmpla până acum. Este prima dată când se întâmplă un astfel de eveniment în patru ani”, a afirmat Florin Bica.
Nu există contract de mentenanță
Managerul spitalului, Andi Nodiţ, spune că nu există contract de mentenanţă, dar că acesta nu ar fi schimbat cu nimic situaţia
„Nu avem contract de mentenanţă, dar şi dacă am fi avut, evenimentul ar fi putut avea loc. Normativele de proiectare şi execuţie prevăd o limită maximă până la care clădirile, instalaţiile, construcţiile în general pot rezista unor fenomene meteorologice. Cand această limită maximă este depăşită, se întâmplă ce s-a întâmplat şi la noi”, a declarat Nodiţ pentru News.ro.