Ce se întâmplă cu tânărul care a atacat cu pietre mai multe mașini în București. Unde a fost dus și ce se crede despre el
Tânărul de 23 de ani care a atacat cu pietre două autoturisme aflate în mers, în Capitală, a fost internat într-un spital de psihiatrie. Iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere.
Individul a fost surprins de o cameră de bord, instalată în mașina uneia dintre victime, care crede că respectivul era drogat.
Aceste imagini s-au derulat în centrul Capitalei. Era aproape 02:00 când șoferul de 35 de ani care se întorcea din tura de noapte a fost atacat din senin de un tânăr care stătea în mijlocul străzii.
În imaginile surprinse de una dintre camerele amplasate în mașină se vede cum agresorul vine de pe trotuar, se apleacă, ia o piatră, după care lovește unul dintre geamurile laterale.
Ovidiu Stanciu, victimă: „Mi-a dat cu un bolovan foarte mare, undeva la diametrul de zece centimetri minim avea și mi-a spart geamul, mi-a umplut mașina cu cioburi și m-am gândit că poate vine să mă omoare”.
Reporter: Cât de aproape a fost de tine?
Ovidiu Stanciu, victimă: „Foarte aproape, foarte foarte aproape. Exact aici, în față. Adică mi-e frică să mă gândesc ce se întâmplă dacă îmi dădea în cap, probabil că nu mai eram aici”.
Imediat dupa acest episod șocant, șoferul a tras pe dreapta și a sunat la 112.
În aceeași zonă, la o diferență de două minute, același individ - un tânăr de 23 de ani - a atacat un alt șofer căruia i-a spart geamul lateral al mașinii. A fost prins și internat la psihiatrie.
Ovidiu Stanciu, victimă: „Stăteam, prima dată să mă gândesc că poate e beat, însă nu avea semnalmentele specifice unui om beat și m-am gândit că era drogat. Și chiar polițiștii de la Secția 11 au spus că în zona asta au luat amploare mare în ultimele luni și ani”.
Luate individual sau combinate, drogurile din categoria cristalelor, cocaina, ecstasy-ul sau așa numitele droguri „legale” sintetice pot duce la episoade psihotice.
Cătălin Țone, expert antidrog: „Sunt substanțe foarte potente care dau o stimulare neuropsihică deosebită, creează o dependență rapidă, și pe fondul pragurilor de sevraj persoanele respective pot deveni violente”.
Potrivit celui mai recent raport al Agenției Naționale Antidrog, în România, copiii încep să consume droguri de la 13 ani. 16% din populația care are între 15 și 64 de ani a incercat cel puțin o dată un drog.