Ce se intampla cand statul creste pomi intr-o zona de lux a Capitalei. Senator UDMR, urmarit penal pentru o afacere cu 30 ha
Un senator UDMR este urmarit penal pentru ca a eliberat ilegal mai multe acte de improprietarire atunci cand a ocupat functia de sef al ''Agentiei Domeniului Statului''.
Terenurile erau administrate de Statiunea de Cercetare pentru Pomicultura din Baneasa, si se afla in cea mai scumpa si ravnita zona a Capitalei. Grav este ca imediat ce s-au vazut cu actele in mana, proprietarii au trecut cu buldozerul peste colectia nationala de piersici si caise, spune directorul institutiei.
"Am fost citat in calitate de suspect pentru a da lamuriri.Abuz in serviciu s-a dat. Sunt cercetat pentru abuz in serviciu", spune Tancosz Barna.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Senatorul Tancosz Barna trebuie sa le explice procurorilor anticoruptie cum a trecut 30 de hectare de teren situate in Baneasa din proprietatea Agentiei Domeniilor Statului in cea a unor oameni de afaceri.
"- ADS s-a ocupat de terenuri.
- Despre ce terenuri?
- Multumesc, data viitoare, saptamana viitoare, multumesc", a mai spus Barna.
Procurorii il acuza pe Barna ca in perioada in care a fost sef la ADS ar fi comis mai multe ilegalitati. El ar fi considerat ca livezile Statiunii de cercetari pomicole Baneasa pot fi date unor cetateni care nu aveau drept de proprietate in acel loc.
Numai ca din 2006, de cand Tancosz Barna a aprobat aceste preupuse nereguli, Statiunea de Cercetare pentru pomicultura s-a opus.
Tot in 2006, Tancosz Barna era injunghiat chiar in biroul sau de la Agentia domeniilor statului de un petitionar nemultumit ca autoritatile nu ii asculta pasurile.
"Pentru ca sunt bun si incerc sa ajut pe toata lumea uite ce mi se intampla", spunea Barna in 2006.
in 2008, la conducerea Agentia Domeniilor Statului a venit un alt sef, Daniel Dragan. Acesta ar fi continuat politica lui Barna, sustin procurorii, si a cedat bucati tot mai mari din statiunea de cercetare pomicola.
Potrivit procurorilor DNA, pana acum au fost retrocedate ilegal 32 de hectare din suprafata administrata de Statiunea de Cercetare pentru Pomicultura. Cei care au obtinut terenurile au deja si certificate de urbanism. Asa ca in loc de meri, piersici aici ar putea sa apara blocuri sau hipermaketuri.
Conducerea statiunii de cercetare a incercat sa blocheze pe cale legala instrainarea terenurilor.
Tot atunci, in decembrie 2008, 500 de pomi fructiferi , piersici, meri si caisi erau pusi la pamant intr-o singura noapte. Politia a deschis si o ancheta care insa nu a dus la niciun rezultat. In acest moment, terenul este inca in grija Statiunii de Cercetare Pomicola Banesa.