Ce se afla la subsolul casei din Dolj care a sărit în aer, rănind proprietarul. Descoperirea făcută în urmă cu 2 ani
O casă din Dolj a sărit în aer vineri dimineaţă. Iar proprietarul, un bărbat de 72 de ani, a fost aruncat pe geam de suflul puternic.
A ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini. Familia descoperise o pungă de gaz în subteran, în curtea gospodăriei, în urmă cu 2 ani.
Gura puțului respectiv a fost cimentată, dar acum pompierii care investighează deflagrația trebuie să afle dacă explozia are legătură cu acest lucru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alarma a fost dată dimineaţă, în jurul orei 8, când din locuinţă s-a auzit o bubuitură puternică, după o explozie produsă la soba cu lemne, din casă.
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri dar şi un echipaj de prim ajutor. Proprietarul, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat, rănit, la spital.
Dan Diaconu, prefect Dolj: „Bătrânul care locuia în casă este la spital în momentul de față, are arsuri de gradul 2 la membrele superioare și arsuri de gradul 1 la față, este în afara oricărui pericol.”
Militarii au început imediat măsurătorile, pentru că în septembrie 2022, proprietarul a dat peste o pungă de gaz, la o adâncime de 75 de metri, în timp ce fora pentru o fântână, la o distanţa de 20 de metri de casă.
Acum aparatele au indicat prezenţa unor emanaţii de gaz, tot în zona puţului, între timp cimentat.
Col. Vlăduț Minciună, prim adjunct ISU Dolj: „Probabil e o acumulare de gaz, din măsurătorile noastre avem cca 10 metri de la clădire. Atât, în zona asta unde a fost și puțul, se pare că a apărut o nouă acumulare de gaze”.
În 2022, focul a ars timp de câteva zile, până când puţul a fost acoperit de o firmă specializată.
Daniel Bobin, primar Calopăr: „Noi am făcut adresă către toate instituțiile statului, au venit, s-au făcut măsurători de-a lungul timpului. Nu au mai fost scurgeri după ce a fost astupat acel puț”.
Localitatea, care nu este racordată la reţeaua de gaz, este monitorizată atent de pompieri. Specialiștii se vor retrage doar dacă aparatele indică valori nule.