Ce reguli vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor. Clienții vor merge doar pe benzi cu sens unic

Dată publicare: 06-07-2020 09:34
Dată actualizare: 06-07-2020 20:57
Sursa: profit.ro


Restaurantele vor fi redeschise cu o serie de reguli și restricții.

Nouă iulie este data-limită pentru redeschiderea restaurantelor în România. Reprezentanții industriei HORECA au avut discuții săptămâna aceasta cu Guvernul Orban.

„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

Potrivit Profit.ro, vor fi prezente mai multe măsuri și restricții.

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic
 

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de doi metri. La mesele din jur, aceștia vor păstra aceeași distanță, solnițele, meniurile și olivierele putând fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19.

De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.

Totodată, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.

Personalul va purta mască și se va dezinfecta de fiecare dată înainte de a servi, mesele vor fi și ele dezinfectate și se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.

Citiți materialul integral pe www.profit.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO