Unele nereguli semnalate de asistenta Mariana Luceanu la Spitalul Universitar se confirmă. Între timp, ea a fost concediată

Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2018 19:52
Data publicarii: Duminica 04 Noiembrie 2018 17:52
Categorie: Sanatate

Raportul corpului de control din ministerul Sănătăţii, cu privire la neregulile semnalate în august de doi angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti, este gata.

Unele probleme sunt acum recunoscute public de către conducerea unităţii sanitare: din anumite secţii lipseau dezinfectanţii, iar aparatura cumpărată cu sute de mii de euro din bani publici a stat ani de zile nefolosită. Pe de altă parte managerul susţine că îi va da în judecată pe cei care au afirmat că instrumentarul e spălat cu apă şi săpun.

Managerul Spitalul Universitar Bucureşti: "Îi vom acţiona în instanţă pe cei care au zis că au spălat cu apă şi săpun intrumentarul medical..."

La aproape trei luni de când Daniel Simion şi Mariana Luceanu, doi asistenţi din spitalul Universitar, intrau în greva foamei şi vorbau despre neregulile din unitatea sanitară, managerul spune că îi va da în judecată.

Daniel Simion, asistent Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB): "Doamna manager ştia că nu sunt dezinfectanţi.. I-am zis mereu..."

Mariana Luceanu, fostă asistentă SUUB: "Sa ne dea, noi avem dovezi..."

Între timp, Mariana Luceanu a fost concediată, pentru că ar fi lipsit nemotivat de la serviciu în timpul protestului. Acum, managerul Adriana Nica recunoaşte că abia în urma acestui scandal a aflat că unii dintre subordonații săi nu respectau regulile de igienă.

Două asistente-şefe din ambulatoriu au fost amendate cu câte 500 de lei pentru că nu cereau dezinfectanţi, deşi substanţele erau în depozitul spitalului. Sunt singurele persoane sancţionate până acum în urma controlului de la Ministerul Sănătății.

Iar în urma verificărilor au fost descoperite nereguli grave, susţinea chiar ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, care vorbea şi despre fapte de natură penală.

Verficarile corpului de control au scos la iveală şi faptul că un aparat de radiologie, care a costat 200.000 de euro, a stat ani de zile sigilat într-o magazie a spitalului.

Adriana Nica, managerul SUUB: "Am întocmit documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la CNCAN. (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare - n.r.)".

Iar un aparat pentru analize imagistice cu rezonanţă magnetică a fost cumpărat în 2013, când la conducerea unităţii sanitare era un alt manager, cu aproape două milioane de lei. În condiţiile în care, potrivit raportului corpului de control, valoarea este de aproape două ori mai mare decât preţul pieței.

Probleme ar fi şi cu lucrările noului bloc operator, început în urmă cu zece ani. S-au cheltuit aproape zece milioane de euro, fără a lua în calcul aparatura medicală, şi încă este nefuncţional.

Surse din cadrul ministerului spun că ar fi nevoie de o expertiză a lucrărilor noi făcute la SUUB în perioada 2009-2016, pentru că din documente nu reiese clar cum şi pe ce au fost cheltuiţi banii.

Pe de altă parte, actuala conducere recunoaşte că mai sunt lucruri nerezolvate în spitalul Universitar şi că, uneori, medicii plătesc din banii lor diferite materiale, deoarece, spune directorul medical, licitaţiile durează mult.

Deocamdată Ministerul Sănătăţii nu a făcut publice concluziile raportului corpului de control.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Minerul ars, despre diferențele dintre România și Belgia: ”La București a vrut să-mi taie mâna”
Minerul ars, despre diferențele dintre România și Belgia: ”La București a vrut să-mi taie mâna”
VIDEO PROTVPLUS.RO
transplant
Medicii riscă sancțiuni din cauza numărului tot mai scăzut de transplanturi. Anunțul Sorinei Pintea
Biopsia, singura procedură care furnizează un diagnostic de certitudine. Împreună, putem SKINba lumea în bine
Medicii au dezafectat un salon şi au improvizat o boxă ca să trateze o femeie arsă. Anunțul Ministerului Sănătății
Cât trebuie să scoată din buzunar românii care au intoleranţă la gluten. Analizele ar putea fi gratuite
O femeie care a suferit arsuri grave într-o explozie din Mureş a murit într-un spital din Belgia
Spălatul pe dinți le poate salva viaţa bolnavilor. Descoperirea făcută de medici
pacienta arsa ambulanta
România nu își poate ajuta pacienții arși. Ultimul caz: o fostă asistentă medicală
Zeci de noi cazuri de rujeolă în România. 59 de oameni au murit din cauza bolii
Medic concediat din cauza modului în care vorbit cu părinţii unui copil bolnav
Românii consumă excesiv de multe antibiotice. Greşeala pe care o fac medicii
Diplome pe bandă rulantă pentru asistenți medicali români care NU au fost prezenți la cursuri
Apel disperat făcut de medici pentru un bebeluș. Realitatea cumplită din maternităţile româneşti