Părinţii copilului mort la spital susţin că Sanador are acreditare expirată

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Continuă audierile în dosarul de ucidere din culpă deschis după moartea băieţelului operat la Spitalul Sanador din Bucureşti. În paralel, avocata părinţilor lui Ştefan acuză spitalul că funcţionează cu o acreditare expirată.

Reprezentanţii Agenției Naționale de Management a Calității în Sănătate, instituţia care emite aceasta atestare, spune că spitalul este în curs de acreditare. Dacă aceasta atestare va fi retrasă, Sanador nu va mai putea să colaboreze cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale.

Miercuri, încă o asistentă medicală a dat explicaţii anchetatorilor, după ce două colege au fost audiate ieri. Aproape două ore a stat de vorbă cu poliţiştii de la Serviciul Omoruri.

Valeriu Chiriţă, avocatul asistentei: "Nu a observat nimic în neregulă cu starea copilului, ba din contră... Nu a fost nicio greşeală în operaţie"

Mariana Ştefan, avocata victimei: "Este ciudat că toate aceste asistente spun la audieri că nu ştiu, nu au văzut nimic. Noi mergem mai departe cu acuzaţiile de malpraxis, s-a greşit şi trebuie ca cei responsabili să plătească."

De joi, vor veni la audieri 4 asistenţi medicali care s-au ocupat de supravegherea lui Ştefan în cele 8 ore critice care s-au scurs de la ieşirea din operaţie până la declararea decesului. Reprezentanţii spitalului au transmis săptămâna trecută ca toate procedurile au fost respectate, iar chirurgul care l-a operat pe Ştefan a spus că intervenţia a decurs fără probleme şi nu are o explicaţie pentru ce s-a întâmplat.

În paralel, avocata părinţilor lui Ştefan face o nouă acuzaţie. "Eu totuşi aştept un punct de vedere de la Spital dacă au sau nu acreditare. Cea de pe site apare expirată", spune avocata.

În această după amiază, Reprezentanţii Sanador au declarat pentru Ştirile PROTV că Agenția Naționala de Management a Calității în Sănătate, instituţia care emite acest document, a reevaluat spitalul în luna august a anului trecut şi nu a emis încă un certificat final.

Potrivit agenţiei, în cazul în care spitalul privat nu ar mai primi acreditarea, nu va mai putea colabora cu Casa Naţională de Asigurări de Şanţate pentru decontarea serviciilor medicale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO