Ce măsuri de siguranță vom fi nevoiți să respectăm atunci când ne vom caza la hotel
Hotelierii și experții în sănătate publică au realizat singurul ghid cu măsuri de siguranță pentru unitățile de cazare din România.
Sunt reguli clare de la intrarea turistului în hotel, până la curățenia în camere, restaurante, și piscine. Ca să se aplice este nevoie însă de aprobarea autorităților.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turistul va intra în hotel doar prin ușile gata deschise sau care se deschid automat, pe care nu trebuie să le atingă. Apoi, i se va lua temperatura.
Răzvan Dobre, Manager hotel: ”După ce a intrat în hotel se poate dezinfecta pe mâini la aparatul pe care îl avem instalat aici și poate merge la colegii mei de la recepție”.
La recepție, turistul respectă distanțarea socială. Iar biroul este dezinfectat după fiecare client. O dată la patru ore, sunt igienizate mânerele ușilor, butonul liftului, POS-ul, mesele sau cardurile de acces în camera. Și pentru a folosi liftul se vor lua măsuri speciale.
Personalul care face curățenie se dezinfectează înainte de a intra în camere și folosește echipamente de protecție. Produsele folosite trebuie să fie doar biocide aprobate de Ministerul Sănătății.
Rodica Putintelu, Manager Hotel: ”La eliberarea camerei procedura este un pic mai completă în sensul că intră camerista în cameră strânge lenjeria pe care o pune în saci speciali, dă cu soluții în funcție de fiecare cât acționează lăsăm camera închisă 30 de minute sau 60 de minute după care intrăm la curățenie. Se așează camera ca pentru cazare și se mai dezinfectează încă o dată la ieșirea cameristei din camera„.
Hotelierii au stabilit și un protocol de igienizare pentru restaurante și baruri, chiar dacă deocamdată nu se știe cum și unde vor mânca turiștii. După fiecare client, se vor dezinfecta mesele, scaunele, dozatoarele de condimente și meniurile.
Acolo unde există piscină, o dată la patru ore, se vor igieniza sezlongurile, scara piscinei, parasolarele, mesele și rafturile de depozitare.
Călin Ile- președinte FIHR: ”Credem că măsurile, recomandările, pe care noi le-am făcut se încadrează în aceste cerințe, nu sunt extrem de complicate sunt foarte clare pentru turiști și inspiră încredere angajaților să vină la muncă și a turiștilor să vină la unitățile respective”.
Totodată, la patru ore se vor dezinfecta locurile de joacă, dar și grupurile sanitare publice la care au acces toți oaspeții. Toate aceste măsuri fac parte dintr-un ghid elaborat de hotelieri, la recomandările experților în sănătate publică.