Ce i-a făcut un taximetrist unui șofer care nu l-a lăsat să intre în fața lui, în coloană
În încercarea disperată de a-şi curăţa imaginea pătată de scandaluri, patronii companiilor de taxi cer ca şoferii agresivi să nu mai poată fi angajaţi prin lege.
În prezent, chiar dacă îi dau afară, aceştia reuşesc să se angajeze uşor pe o piaţă dominată de lipsa forţei de muncă.
Soluţia, spun cei din domeniu, ar fi suspendarea şi anularea certificatelor de şoferi profesionişti. Recent a fost filmat un nou caz care arată până unde pot ajunge unii şoferi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste imagini au fost filmate de un şofer care s-a plâns ulterior patronilor unui companii de TAXI.
În ajutor taximetristului ar fi sărit un coleg care a lovit maşina cu pumnul.
Incidentul s-a produs recent în Bucureşti după ce victima care a şi filmat nu l-a lăsat pe taximetrist să intre în faţa sa, în coloană.
În fața unor astfel de scene reprezentanţii Federaţiei Operatorilor de Transport din România, se plâng că tagma taximetriştilor nu poate fi curată de astfel de persoane din cauza unei breşe legislative.
Chiar dacă angajatorul îi dă afară pe cei care se poartă nepotrivit, respectivii rămân cu atestatul în buzunar şi pentru că există cerere pe piaţa îşi va găsi uşor un alt loc de muncă.
Mihai Ghisa, prim-vicepresedintele FORT: "Să i se suspende atestatul de taximetrist sau aplicație de Sharing. Şoferul se mută la altul. Va face cu altă sigla. Vede că merge de fiecare dată."
Atestatul de şofer profesionist este eliberat de Autoritatea Rutieră Română. Legea taximetriei nu este însă suficient de clară în privinţa anulării documentului. Poliţia poate să-l reţină, dar îl predă la ARR, de unde şoferul îl va ridica în maximum 5 zile.
Autoritatea Rutieră Română susţine că un Certificat profesionist poate fi anulat numai de instanţa de judecată după o condamnare.
Reprezentanţii taximetriştilor cer ministerului Transporturilor modificarea legii, astfel încât certificatul unui taximetrist care încalcă legea sau regulamentele în vigoare să poată fi suspendat pentru 30 de zile. La a doua abatere, documentul ar urma să fie anulat, iar cel în cauză nu se mai poate angaja.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!