Ce făcea în ziua aceea, de fapt, polițistul care a accidentat mortal o fetiță în București

Ultima actualizare: 17-01-2022 16:53
politist, accident, Bucuresti
Pro TV

Poliția Capitalei a făcut noi precizări, luni, după ce în presă s-a afirmat că agentul implicat în accidentul din Sectorul 1, soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia, se afla într-o misiune și se deplasa ”la o unitate școlară”.  

Astfel, conform sursei citate, polițistul participase în ziua respectivă la acțiuni de ”verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ” - însă în momentul în care s-a produs accidentul, ”polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ”.

”Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației- mai spun oficialii poliției.

Comunicatul integral al Poliției Capitalei:

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la faptul că la momentul producerii evenimentului rutier, polițistul din cadrul Secției 5 Poliție se deplasa la o unitate școlară, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București dezminte acest aspect.

Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației.
Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs.

La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată sa desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere. Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională”.

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani, a obţinut permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

Această informație a fost furnizată de Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

O maşină de poliţie le-a spulberat de pe trecerea de pietoni pe două fete care mergeau la scoală.

Şofer era un poliţist tânăr, angajat din 2017, care ar fi fost în misiune, potrivit şefilor lui.

Martorii au povestit însă că agentul ar fi pornit semnalele luminoase abia după impact. Cert este că pe asfalt nu sunt urme de frânare.

Un martor la accidentul în care o fetiţă a murit, lovită de o maşină a Poliţiei, susţine că poliţistul care se afla la volanul autospecialei ar fi mers la copila care zăcea pe caldarâm şi ar fi verificat dacă aceasta mişcă, împingând-o cu piciorul.

Poliţia Capitalei susţine că poliţistul s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare este şi că el a sunat primul la 112. 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO