Ce despagubiri ar putea primi familiile victimelor accidentului provocat de Serban Huidu

Dată publicare: 18-10-2011 18:31
Dată actualizare: 24-10-2012 11:54


Una dintre cele trei persoane care au pierit in accident a fost inmormantata marti. Era chiar soferul Loganului rasturnat, un barbat de 55 de ani.

Rudele disparutilor ar putea primi despagubiri in valoare maxima de 3,5 milioane de euro de la firma care il asigurase pe soferul Serban Huidu.

Serban Huidu, pus oficial sub acuzare pentru uciderea din culpa a trei persoane

Ca o ironie cruda, cei trei ar fi vrut sa porneasca la drum cu un autoturism de teren pe care il foloseau in deplasari. Dar acesta nu avea cauciuri de iarna.

Magda Draghici si Ioan Garbis erau parteneri de viata de mai bine de zece ani. S-au gasit la maturitate, dupa ce fiecare trecuse printr-o casnicie. S-au cunoscut in fabrica in care lucrau.

Mai multi martori la accidentul lui Huidu, audiati de politisti. Ce au vazut oamenii

Ea, femeie cu initiativa, a plecat prima din uzina si a pus pe picioare o firma. In scurt timp, Ioan Garbis i s-a alaturat si el in firma.

Ioan, Nini cum ii spuneau apropiatii, avea 57 de ani. Fost sportiv de performanta, alpinist, schior, era intr-o forma fizica de invidiat.

Serban Huidu poate conduce in continuare masina, desi nu mai are permis

Cum firma lor incepuse sa mearga bine, l-au angajat si pe Stefan Lungu, Pichiu cum il strigau prietenii. Casatorit si tatal unui baiat, devenise omul lor de baza.

Duminica au plecat impreuna toti trei spre Bucuresti, de unde ar fi trebuit sa isi ia un prieten de la aeroport.

Detalii socante ale accidentului provocat de Huidu. Cum au aflat rudele victimelor de tragedie

Ironia destinului: cand au vazut ca ninge, au decis sa nu mearga cu masina lor de teren, pentru ca nu era echipata de iarna.

De obicei, cei doi foloseau o masina de teren pentru deplasarile lungi. Duminica au decis insa sa ia masina firmei tocmai pentru ca era echipata cu cauciucuri de iarna.

Trupul Magdei va ajunge miercuri la Bucuresti, unde va fi incinerata, dupa cum i-a fost dorinta. Fiica ei de 27 de ani ii va aduce apoi urna la Brasov.

Marti, prietenul si angajatul cuplului, Stefan Lungu a fost inmormantat la Brasov.

VIDEO. Primele imagini dupa accidentul in care au murit trei oameni. Serban Huidu este in spital

La capela a ajuns si un prieten al lui Serban Huidu, care a adus o coroana din partea familiei.

Familiile celor trei victime ar putea primi despagubiri pe baza politei de asigurare obligatorie a lui Serban Huidu, doar daca din ancheta politiei stabileste ca realizatorul TV este vinovat.

Masina de teren Mercedes ML condusa de Huidu are asigurare RCA la Astra Asigurari. Rudele celor trei ar putea primi de la asiguratori suma maxima de 3,5 milioane de euro.

In prima instanta, familiile pot incerca o intelegere amiabila cu asiguratorul. Daca nu sunt multumiti de suma oferita, ei pot cere daune mai mari in instanta.

Era Huidu apt sa conduca o masina? In urma cu 3 luni isi gasea cu greu cuvintele intr-un interviu

Rudele pot cere bani pentru inmormantare, transport, imbalsamare si cheltuieli medicale. Insa cele mai mari sume se obtin de obicei ca daune morale. Sunt mai multe criterii.

"Se iau in calcul gradul de rudenie, varsta celui decedat, daca este un copil minor, daca este sotul sau sotia, daca este mama", a declarat Oana Cucu, director general Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

In 2011, suma medie acordata de companiile de asigurari pentru vatamari corporale si decese este de doar 40.000 de lei pe caz.

Pana acum cea mai mare despagubire a fost de aproximativ 1 milion de euro. Suma a fost primita de parinti, dupa ce doua fetite au fost accidentate grav. Una a murit, celalalta a ramas cu handicap fizic.


VIDEO PROTVPLUS.RO