Ce au aflat procurorii până acum după accidentul de telecabină din Italia în care au murit 14 oameni
Autoritățile din Italia promit anchete și răspunsuri după moartea celor 14 oameni, printre care și un copil, într-un accident de telecabină.
Un alt copil, care a fost transportat cu elicopterul la spital, se află în stare critică. Este singurul supraviețuitor al nenorocirii.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cinci dintre victimele acccidentului de telecabină erau turiști israelieni. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!
Procurorii încearcă să afle ce a dus la producerea tragediei din nordul Italiei.
Olimpia Bossi, procuror:
„Cablul era la pământ, rupt. Frânele sistemului de siguranţă nu au funcţionat, altfel cabina s-ar fi oprit, la fel cum s-a oprit cealaltă cabină, atunci când era la baza traseului. Astea sunt faptele pe care le avem, dar motivul pentru care s-a întâmplat e încă investigat."
Cabina a căzut în gol de la aproximativ 20 de metri.
Lt. colonel Giorgio Santacroce, Carabinieri:
„După prăbuşire, din cauza locului foarte abrupt, telefericul s-a mai rostogolit câteva zeci de metri înainte să se izbească de doi copaci, unde s-a oprit."
Singurul supravieţuitor, un băieţel de 5 ani, şi-a pierdut părinţii, un frate mai mic şi doi străbunici în teribilul accident.
Doctor Giorgio Ivani, șeful terapiei intensive:
„Băiatul (care a supravieţuit) a fost sedat după ce a trecut printr-o operaţie de durată pentru a-i repara fracturile suferite. Acum a primit sedative şi mai târziu o să-i facem un RMN pentru a vedea dacă i-a fost afectat creierul."
Linia de telecabină transporta turiști, într-o cursă de aproximativ 20 de minute, din orașul Stresa, aflat pe malul lacului Maggiore, până pe vârful Muntelui Mottarone.
Barbie Nadeau, CNN: „Turiştii voiau să ajungă sus pentru o privire panoramică asupra acestui lac foarte popular din nordul ţării. A fost nevoie ca salvatorii să fie duşi acolo cu elicoptere şi coborâţi pe frânghii ori să ajungă pe jos la locul dezastrului, pentru că locul nu este accesibil cu maşina."
Localnicii sunt încă în stare de şoc. Ieri au fost în doliu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în weekend.
Matilde De Stefano, locuitor în Stresa: „Primim milioane de turişti în fiecare an, iar locul acesta e cunoscut drept un oraş minunat. În aceste circumstanţe, cu această tragedie, suferim cu toţii şi ne pare nespus de rău, pentru că noi am trăit ceea ce s-a întâmplat..."
Alberto De Martin, localnic: „Să sperăm că vor afla care a fost problema şi că nu se va mai întâmpla niciodată. Este singurul lucru pe care-l putem spune, din respect pentru cei care au murit."
Telefericul se redeschisese recent, după ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei. În telecabina care s-a prăbuşit, cu o capacitate maximă de 40 de persoane, erau doar 15 oameni.