CE a încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin. Când va ajunge și în România

Ultima actualizare: 11-11-2020 15:16
CE a încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin. Când va ajunge și în România
Getty

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Primele doze de vaccin vor ajunge în România în luna decembrie.

 

Încheierea acestui contract survine după ce grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat luni că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Toate promoţiile de Black Friday 2020. Intră AICI ca să nu pierzi reducerile momentului!

 


Datele referitoare la siguranţa vaccinului urmează să fie publicate la sfârşitul acestei luni.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris anunţul Pfizer-BioNTech drept o ''veste extraordinară'', dar a avertizat că necesitatea de a depozita acest vaccin la temperaturi extrem de scăzute ar putea complica programele de vaccinare, mai ales în regiunile din Asia şi Africa unde clima este caldă, distanţele sunt mari, iar infrastructura necesară este deficitară sau chiar lipseşte.

 

Contracte similare și cu alte companii

 

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.

Comisia Europeană a mai încheiat astfel de contracte cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson şi continuă negocierile cu Moderna, CureVac şi Novavax.

Livrarea vaccinului produs de Pfizer și BioNTech către Europa va începe în luna decembrie, la sfârșitul acestui an și va fi distribuit uniform în toate țările membre al Uniunii Europene, inclusiv în România.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO