Cazul copilului care a murit după ce a mâncat o shaorma. Tatăl povestește prin ce a trecut


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 19 Mai 2018 18:45
Categorie: Stiri actuale

Un băieţel de trei ani şi jumătate din oraşul Pantelimon s-a stins fulgerator, cel mai probabil în urma unei toxiinfecţii alimentare severe, după ce a mâncat shaorma la cină, împreună cu părinţii, şi tuturor li s-a făcut rău.

Cei trei au fost trataţi peste noapte, acasă, de două ori de medici de pe ambulanță, dar au aşteptat apoi patru ore o altă salvare până să ajungă la spitalul Matei Balş din Capitală. Băiatul a intrat aici în stop cardiac şi în scurtă vreme s-a stins.
Parchetul a început o anchetă.

Băieţelul de trei ani, perfect sănătos, a făcut de două ori stop cardiac, la câteva minute după ce a ajuns, cu salvarea, la spitalul Matei Balş. După două ore de resuscitare, medicii au declarat decesul.

Unchiul copilului: ”Eu am vorbit cu doctorul lor care mi-a spus ”din păcate, aici a ajuns copilul într-o stare extrem de degradată ca şi deshidratare”. Nu aveau ce să-i bage atât de rapid pe vene ca inima să funcţioneze. Inima lui n-a mai avut ce să bată.

Copilul fusese ziua la grădiniţă. Seara, părinţii au luat ceva de mâncare în drum spre casă, de la o sharomerie. În miez de noapte, mama, tatăl şi copilul s-au trezit cu simptome de toxiinfecţie.

Tatăl copilului: ”Singurul lucru care ne leagă pe toţi trei este kebabul. Mi s-a făcut foarte rău. S-a dus sus înapoi la băiat. După 5 minute, a coborât şi ea cu vărsături, vomitând.

Copilul s-a trezit şi el cu dureri cumplite. Părinţii au chemat de două ori ambulanța. Au venit, la două ore distanţă, salvări private cu medic.

Tatăl copilului: ”A venit ambulanţa, ne-a făcut la toţi trei câte o injecţie. Am sunat la 112 la opt fără 10, să chem ambulanța din nou. Au constatat că nu au ce să facă şi că ne trebuie o ambulanţă mai mare.

Medicul de pe a doua ambulanţă privată a cerut din centru o salvare neasistată, adică doar cu şofer. Părinţii nu ştiau acest fapt şi după alte trei ore o vecină a hotărât să îi ducă la spital cu maşina ei.

Tatăl copilului: ”La ora 12 am sunat eu la ambulanţă să întreb unde este, pentru că este foarte rău băiatul. Sufla destul de greu, avea buzele vinete, îşi pierduse puterea. A venit ambulanţa, dar doar cu şofer. Fără asistent, fără doctor pe ambulanță.

S-au întâlnit pe drum şi cu salvarea, în parcarea unui magazin.

Serviciul de Ambulanţă Bucuresti-Ilfov a declanşat o anchetă internă, ca să lămurească dacă operatorul care a preluat apelurile succesive ale tatălui, întrebând de ce nu ajunge salvarea, l-a informat pe medicul coordonator că starea copilulului s-a agravat.

Acest aspect nu poate fi probat cu înregistrările din call center. Cert este că, în momentul în care în sfârşit şoferul salvării a reuşit să-i preia pe cei trei, a cerut imediat permisiunea în dispecerat să pună în funcţiune sirena şi girofarul. Doctorul a întrebat de ce, însă şoferul n-a mai răspuns.

Alis Grasu, manager SABIF: ”La momentul la care a ajuns la spital şi a dat ajungerea şi am putut să vorbim, ne-a spus că era foarte rău, că era foarte grav.

Tatăl spune că şi la spital lucrurile au mers prost.

Tatăl copilului: ”În camera de resuscitare nu aveau ce le trebuia. Balon, defibrilator, au mers în altă parte. Când l-au preluat era încă viu. Tot îmi spuneau doctorii că nu e bine, nu e bine. Îl consultau asistentele şi el s-a întors cu spatele, să îl lase în pace.

Părinţii vor depune luni plângere penală. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că investighează cazul.

Au fost sesizate şi Direcţia de Sănătate Publică şi Sanitar Veterinară, având în vedere suspiciunea de contaminare a trei victime simultan. Cât despre sursa infecţiei, medicii spun că o evoluţie atât de rapidă a bolii poate fi cauzată de toxine puternice, cum este cea botulinică.

Dat fiind că nu au existat alţi clienţi ai sharomeriei care să ajungă la spital, cauza tragediei va putea fi stabilită clar numai în urma raportului IML.

Zeci de persoane, la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat de la un fast-food
Zeci de persoane, la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat de la un fast-food
VIDEO PROTVPLUS.RO
scandal avion
Explicaţia TAROM pentru scandalul din avion. De ce a scuipat o pasageră echipajul de bord
Urs a stârnit panică într-o localitate din Harghita. Populația, avertizată prin RO-ALERT
Un pui de cioară, animalul de companie al oamenilor din Galați. "Vine la o anumită oră”
Sfârșit tragic pentru un bărbat din Iași. O cratiță uitată pe aragaz i-a adus moartea
Eroarea comisă de un tânăr șofer a băgat în spital trei persoane. Gestul făcut
Leo de la Strehaia a fost reținut. Cum a furat fiul său sute de aparate de aer condiționat
loto 6/49
Cine este câştigătorul marelui premiul la LOTO 6/49. A jucat doar un bilet de 15 lei
Simona Halep a primit cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române
Leo de la Strehaia, reţinut în dosarul în care şi fiul său este cercetat pentru înşelăciune
Reacția Ecaterinei Andronescu la videoclipul care ironizează o greșeală a ministrului Educației
Motivul scandalului de la bordul avionului Tarom. Explicația polițiștilor
Imaginile postate de Simona Halep după ceremonia de pe Arena Națională