Cazul băiatului mort după anestezie. S-a deschis anchetă pentru ucidere din culpă
Copilul de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă în urma unei anestezii la o clinică stomatologică din Piteşti s-a stins miercuri seară la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
Poliţiştii au început o anchetă pentru ucidere din culpă, iar activitatea clinicii stomatologice din Piteşti a fost complet suspendată.
Verificările care sunt în curs ar trebui să lămurească cine şi unde a greşit. În acelaşi timp, este aşteptat rezultatul expertizei medico legale care poate ce a produs decesul copilului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Băieţelul în vârstă de 4 ani şi 9 luni a murit, în ciuda încercărilor medicilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu de a-i salva viaţa. Moartea lui a schimbat şi ancheta poliţiei care acum face cercetări pentru ucidere din culpă.
Anchetatorii aşteaptă acum rezultatul autopsiei, singura care poate lămuri cauza decesului copilului. Ceea ce se ştie în acest moment este faptul că micul pacient a fost sedat cu un amestec de substanţe, printre care şi propofol.
Acelaşi produs a fost găsit după moarte şi în trupul megastarului Michael Jackson, fiind un sedativ periculos ce trebuie folosit cu mare grijă.
Clinica stomatologică unde băieţelul a fost anesteziat total pentru a-i fi puse două plombe nu mai poate oferi servicii medicale. DSP a decis suspendarea activităţii acesteia.
Deşi miercuri după amiază, la ora 16:00, ministrul Sănătăţii anunţa că a fost închisă clinica, medicii de acolo îşi tratau în continuare pacienţii.
DSP Argeş a făcut un nou control, miercuri aseară, care a durat mai bine de 4 ore, timp în care au fost analizate documente medicale.
Actele puse la dispoziţie de patronii clinicii arată că substanţele au fost procurate legal, în baza autorizaţiei emise chiar de ministerul Sănătăţii.