Cazare la biserică de Paște. Sute de locuri în care totul este gratuit
Mulţi credincioși vor petrece Paștele la mănăstire, în liniște profundă și rugăciune.
Preoții și măicuțele îi poftesc să rămână pentru câteva zile, după Înviere și le pun la dispoziție inclusiv masa festivă. În unele locuri, mâncarea și cazarea sunt gratuite.
Mănăstirea Miclăușeni
La 60 de kilometri de Iaşi, în inima unei păduri, se află mănăstirea Miclăușeni, veche de peste 200 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Credincioşii care vin să se roage, vizitează şi castelul Sturza, ridicat în secolul al XIX-lea şi aflat acum în proprietatea Mitropoliei Moldovei. În apropiere, a fost amenajată o casă pentru cei care vor să rămână peste noapte, să se odihnească în linişte.
În total sunt 28 de camere care pot fi închiriate cu cel mult 200 de lei pe noapte. Micul dejun este inclus.
„Pot participa la slujbe, pot vizita castelul, pot servi masa la restaurant, unde avem bucate tradiţionale şi boiereşti, şi se pot plimba şi bucura de natura de la Miclăușeni”, a spus Maica Parascheva Călmățuianu, de la Mănăstirea Miclăușeni.
Mănăstirea Hadâmbu
La Mănăstirea Hadâmbu, în schimb, credincioşii au cazarea şi masa gratuite. Cele 550 de locuri s-au ocupat de acum două luni.
„A doua zi de Paşte avem credincioşi din Serbia care vin cu autocarul, din Grecia, Ucraina. Din ţară nici nu mai spun”, spune Iorest Goraș, protosinghel Mănăstirea Hadambu.
Mănăstirea are şi o micuţă grădina zoologică, unde trăiesc în bună pace lebede, struţi, păuni, lame, căprioare şi ponei.
Mănăstirea Vlădiceni
Nici la Mănăstirea Vlădiceni, mai aproape de Iaşi, nu mai sunt locuri libere. Pelerinii nu plătesc nimic, însă pot lăsa un ajutor pentru întreţinerea camerelor.
„Oamenii caută o atmosferă specială, o slujbă mai frumoasă. Unii dintre ei au o legătură cu mănăstirile, sunt ctitori, ajută acolo, merg de-a lungul anului, se spovedesc, şi atunci e ca o reuniune de familie”, a spus Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB.
Credincioşii care stau la mănăstiri de Paşte, primesc după slujba de Înviere ouă roşii, pască şi cozonac.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!