Caz REVOLTATOR la Iasi. Un batran bolnav a fost trimis acasa pentru NU ar fi avut bani de operatie

22-11-2013 18:18

Caz strigator la cer in judetul Iasi: un batran de 84 de ani se lupta sa traiasca dupa ce, spun rudele, un medic de la Spitalul Municipal din Pascani a refuzat sa-l opereze.

Omul si-a fracturat soldul acum cateva zile, iar doctorul le-ar fi cerut 3000 de lei pentru interventie.

Pentru ca nu au avut acesti bani, pacientul a fost trimis acasa cu dureri groaznice. Adus pentru a doua ora la urgente, bietul om a fost respins din nou. Abia ieri, cand durerile au devenit insuportabile, rudele au reusit sa-l interneze, dar viata lui este in pericol. Si nimeni nu raspunde pentru raul facut.

Acest om a muncit o viata si are o pensie de 400 de lei. Familia a incercat de trei ori sa-l interneze pentru operatie, insa medicul le-a spus rudelor ca au nevoie de 3000 de lei. Nu le-a explicat de la inceput ca banii ar fi necesari pentru o proteza pe care spitalul din Pascani nu avea cum sa o deconteze. Mai mult, nu l-a trimis pe batran la Iasi, unde ar fi primit o proteza gratuit, pe asigurarea medicala. Acasa, cu osul rupt in doua bucati, batranul a agonizat 3 zile.

Marti, pacientul a fost trimis acasa, dar rudele au venit iar la spital cu el a doua zi. Spun ca s-au lovit de acelasi raspuns. "Nu aveti bani, nu ramaneti in spital". Joi seara, la capatul puterilor, batranul a ajuns in unitatea medicala pentru a treia oara. Abia mai putea vorbi.

Medicul implicat in acest caz nu se considera vinovat cu nimic, desi si-a dat seama de la prima evaluare ca starea bolnavului se va agrava daca nu-l timite la alt spital. L-a trimis insa...acasa.

"- Eu va spun ca noi nu-l operam! Ce vreti mai clar de atata?! Pacientul este intr-o stare grava si daca-l punem pe masa de operatie nu rezista.
- Marti era la fel?
- Marti era mai bine.
- Pai si de ce nu l-ati tinut ?
- La noi nu e hotel!
- Pai marti era operabil ?
- Probabil ca era...Familia a spus ca in momentul respectiv nu-si permite interventia chirugicala.
- Pai da, nu aveam bani...
"

Nici asistentele nu au dat dovada de mai multa intelegere. Au avut comentarii halucinante.

Medicul care a refuzat sa-l opereze pe batran nu a dorit sa comenteze situatia.

Directorul medical al Spitatului Municipal din Pascani incearca sa-si apere colegul. Nu are insa cuvinte pentru cinismul cu care a fost tratat batranul.

Intre timp, rudele batranului au facut rost de banii necesari operatiei, dar starea lui s-a inrautatit foarte mult.

Tags: operatie, sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO