Caz incredibil pe pista aeroportului din Oradea. Un iepure a fost lovit de un avion care se pregătea să decoleze

Ultima actualizare: 09-09-2021 20:27
Caz incredibil pe pista aeroportului din Oradea. U...
Caz incredibil pe pista aeroportului din Oradea. U...

Un iepure care a ajuns din greșeală pe pista Aeroportului International din Oradea a dat peste cap planurile de călătorie a zeci de pasageri.

Aeronava în care se aflau aceștia a lovit animalul în timpul procedurii de decolare, iar din această cauză nu s-a mai ridicat de la sol. Oamenii au ajuns în Capitală cu o întârziere de aproape o jumătate de zi.

În aeronava ATR 72, care se pregătea să decoleze de pe pistă, erau 43 de pasageri și membrii echipajul. Pilotul a turat motoarele, iar aparatul a înaintat zeci de metri, apoi a frânat brusc. A lovit cu roțile din față un iepure ajuns pe pistă de pe câmp. Incidentul a avut loc în timpul manevrei de decolare.

Pasager: "Un iepure a lovit ceva la avion și atunci a trebuit să ne întoarcem și să așteptăm o echipă tehnică."

Un martor a filmat echipa tehnică în timp ce verifica aeronava companiei Tarom.

Răzvan Horga, director Aeroportul Oradea: "Căpitanul a anulat procedura de decolare, a ieșit la platformă, inspectând aeronava. S-a consultat cu echipa tehnică și a hotărât să anuleze zborul. Nu s-a constatat niciun fel de avarie."

Pentru cei care urmau să ajungă în București a urmat o lungă așteptare. Au ajuns la destinație după aproape 10 ore cu altă aeronava.

Pasager: "Am stat în aeroport o vreme, vreo două ore și jumătate. Ne-am reîntors la 12 și jumătate și am decolat la 2.20."

Pasager: "Nu ne-au întrebat de un pahar de apă și nici de un sendviș dacă avem nevoie."

Incidentul petrecut pe Aeroportul din Oradea este investigat de o comisie specială. Compania TAROM a transmis că nu comentează incidentul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO