Câte oi au fost salvate din cele peste 14.000 aflate în nava scufundată

×
Codul embed a fost copiat

S-a dat alarma în Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat la scurt timp după ce a plecat în cursă. Vaporul n-a mai apucat să iasă în larg pentru că s-a înclinat periculos şi a început să ia apă.

Ca să scape cu viaţă, unul dintre marinari a sărit în marea rece ca gheaţa, însă a fost recuperat la timp de echipele de intervenţie. În timp ce autorităţile caută soluţii pentru a pune nava pe linia de plutire, pompierii şi poliţiştii de la garda de coastă încearcă să facă ceva şi pentru bietele animale rămase la bord.

Nava Queen Hind avea oficial la bord 14.600 de oi pe care trebuia să le transporte până în Libia. În jurul orei 11.00 s-a dat alarma.

Un martor a reuşit să fotografieze momentele în care nava s-a înclinat periculos la tribord, adică pe partea dreaptă, iar în câteva minute a început să se scufunde. Unul dintre cei 22 de marinari aflaţi la bord s-a speriat îngrozitor.

Ana-Maria Stoica, purtatator de cuvânt ISU Dobrogea : "O persoană a fost căzută în apă, recuperată de îndată şi transportată cu un remorcher la mal. Aceasta a fost evaluată medical de echipajul ambulantei din cadrul SAJ Constanța şi transportată la spital. Aceasta era conştientă, cooperantă în şoc hipotermic".

Citește și
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Dan Jeaca, prefectul judeţului Constanța: "Sunt mai multe variante: ba că încărcătura nu a fost bine aşezată... echilibrată, ba că animalele s-au speriat şi s-au retras într-o parte sau alta a navei, o să vedem
Reporter: "Se pune problema că erau mai multe ani ale decât permite nava?"
Dan Jeaca, prefectul judeţului Constanța: "Este şi varianta aceasta, vom investiga".

Se caută soluții pentru salvarea oilor

 

În acest moment, nava nu se mai scufundă. Autorităţile caută şi soluţii pentru a salva cele 14.000 de oi care se aflau la bordul vaporului. Echipele de intervenţie au anunţat că operaţiunile în Portul Midia nu sunt afectate."

În imaginile suprinse de echipele de intervenţie se observă cum bietele animale sunt în mijlocul acvatoriului portuar şi încearcă să stea pe bucăţi din navă pentru a nu ajunge în apă.

Daniel Popa, inspector general ISU Dobrogea: "Probabil sunt şi înecate, nava s-a lăsat într-o parte şi toate animalele au venit grămadă. O să le scoatem efectiv de acolo. Cu oameni, cu ambarcaţiuni, să vedem ce resurse avem pe care le putem folosi. "

Echipele de intervenţie cauta şi o soluţie de a repune nava pe linia de plutire. Comandantul vasului da acum explicaţii la Căpitănia Portului Constanța.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
O navă cu 14.600 de oi la bord s-a scufundat în Portul Midia. VIDEO
O navă cu 14.600 de oi la bord s-a scufundat în Portul Midia. VIDEO

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, informează IPJ Constanţa.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.