Câte oi au fost salvate din cele peste 14.000 aflate în nava scufundată

Ultima actualizare: 24-11-2019 20:11

S-a dat alarma în Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat la scurt timp după ce a plecat în cursă. Vaporul n-a mai apucat să iasă în larg pentru că s-a înclinat periculos şi a început să ia apă.

Ca să scape cu viaţă, unul dintre marinari a sărit în marea rece ca gheaţa, însă a fost recuperat la timp de echipele de intervenţie. În timp ce autorităţile caută soluţii pentru a pune nava pe linia de plutire, pompierii şi poliţiştii de la garda de coastă încearcă să facă ceva şi pentru bietele animale rămase la bord.

Nava Queen Hind avea oficial la bord 14.600 de oi pe care trebuia să le transporte până în Libia. În jurul orei 11.00 s-a dat alarma.

Un martor a reuşit să fotografieze momentele în care nava s-a înclinat periculos la tribord, adică pe partea dreaptă, iar în câteva minute a început să se scufunde. Unul dintre cei 22 de marinari aflaţi la bord s-a speriat îngrozitor.

Ana-Maria Stoica, purtatator de cuvânt ISU Dobrogea : "O persoană a fost căzută în apă, recuperată de îndată şi transportată cu un remorcher la mal. Aceasta a fost evaluată medical de echipajul ambulantei din cadrul SAJ Constanța şi transportată la spital. Aceasta era conştientă, cooperantă în şoc hipotermic".

Dan Jeaca, prefectul judeţului Constanța: "Sunt mai multe variante: ba că încărcătura nu a fost bine aşezată... echilibrată, ba că animalele s-au speriat şi s-au retras într-o parte sau alta a navei, o să vedem
Reporter: "Se pune problema că erau mai multe ani ale decât permite nava?"
Dan Jeaca, prefectul judeţului Constanța: "Este şi varianta aceasta, vom investiga".

Se caută soluții pentru salvarea oilor

 

În acest moment, nava nu se mai scufundă. Autorităţile caută şi soluţii pentru a salva cele 14.000 de oi care se aflau la bordul vaporului. Echipele de intervenţie au anunţat că operaţiunile în Portul Midia nu sunt afectate."

În imaginile suprinse de echipele de intervenţie se observă cum bietele animale sunt în mijlocul acvatoriului portuar şi încearcă să stea pe bucăţi din navă pentru a nu ajunge în apă.

Daniel Popa, inspector general ISU Dobrogea: "Probabil sunt şi înecate, nava s-a lăsat într-o parte şi toate animalele au venit grămadă. O să le scoatem efectiv de acolo. Cu oameni, cu ambarcaţiuni, să vedem ce resurse avem pe care le putem folosi. "

Echipele de intervenţie cauta şi o soluţie de a repune nava pe linia de plutire. Comandantul vasului da acum explicaţii la Căpitănia Portului Constanța.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO