Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru o cină de Crăciun pregătită la restaurant
Restaurantele şi magazinele au soluţii pentru cei care vor să aibă masa de Crăciun plină, dar nu au timp să gătească.
Unii bucătari livrează tochitură şi friptură pregătite, în timp ce alţii trimit pulpa de porc împănată şi numai bună de aşezat în cuptor, iar sarmalele gata de pus la foc domol.
O tochitură presupune multă muncă şi vase de spălat. Cine vrea să-şi facă viaţa mai uşoară, o cumpără gata făcută.
Maestru bucătar: "Acum, pe bune, mai are cineva timp să gătească acasă? Nici tu nu ai, nici eu nu am, care sunt bucătar. E mult mai uşor să comanzi o macare care ştii că este făcută bine, dintr-o carne bună, dintr-un cârnat bun, nu mai stai să speli oale, cratiţe..."
Restaurantele au început deja să ia comenzi pentru platourile de sărbători.
Marcel Iordache, manager restaurant: "Foarte cerute în perioada aceasta sunt tochiturile, tot ce ţine de starter, uşoare, mâncare tradiţional românească. Preţurile variază pentru două persoane între 75 şi 160 de lei pentru un platou."
Există soluţii şi pentru cei care vor totuşi să gătească, dar nu au chef să meargă şi la cumpărături. Un magazin livrează porcuşorul de lapte, pulpa de porc, rața sau curcanul, porţionate, cântărite şi cu toate ingredientele pregătite. Puteţi alege meniuri de la 4 la 8 persoane, iar preţurile sunt între 200 şi 400 de lei.
Ionuț Turlea, reprezentant magazin: "Marele avantaj este că nu mai stai să alergi după toate ingredientele şi să stai să le porţionezi. Aici este curcanul, ingredientele pentru umplutură, iar separat ingredientele pentru cele 5 garnituri care însoţesc curcanul. Cimbru, rozmarin, vin alb, vin roşu, merişoare, miere... Şi paşii de instrucţiuni exacţi pentru a urma reţeta."
Comenzile se fac online. Tot online sau chiar din magazin, puteţi cumpăra untura cu condimente, jumări, toba, lebăr şi caltaboş. Cu alte cuvinte, masa de Crăciun e asigurată.